SEGON CONTROL DE MADURACIÓ

SEGON CONTROL DE MADURACIÓ

par Benjamí Mercader,
Nombre de réponses : 0

El control de maduració realitzat pels alumnes Adrià Ametller, Aitor Giménez, Xavi José, Raimon Lloret i Mònica Puig ha donat com a resultats:

Pes baia

GP

pH

ATS

Chadonnay (jove)

1,72

10,4

3,2

5,2

Chadonnay (vell)

2,07

10,8

3,2

4,5

Chenin

1,19

10,2

2,9

6,6

Incrocio

1,13

9,1

2,8

9,2

Macabeu

1,10

6,4

2,8

9,5

Merlot (jove)

1,39

9,5

3,1

5,9

Merlot (vell)

1,32

9,1

3,1

6,9

Syrah

1,64

9,1

3,0

6,6

Ull de llebre

1,81

9,7

3,4

4,9

Ull de llebre blanc

1,49

9,1

3,0

5,8

 

Una sèrie de varietats ens han donat una acidesa estranyament baixa, (Chardonnay, Ull de llebre..), caldrà estar atents la propera setmana, si es confirmés la tendència potser caldrà avançar el dia d’inici de collita.

Les varietats negres que aparentment estan acabant el verol són Merlot, Syrah i Ull de llebre. La seva maduració fenòlica, (mètode ITV) és de:

Merlot (jove) A520= 0,48, IP= 28.

Merlot (vell) A520= 0,40, IP= 30.

Syrah A520= 0,58, IP= 26.

Ull de llebre A520= 0,44, IP= 22

El proper dimarts un nou grup d’alumnes continuaran amb la feina del control de maduració. Caldrà començar a preveure dates de collita.