Els alumnes Aurora Carafí, Joan Carles Llera, Sergi Lorente, Miguel Molina, Carles Rosés i Daniel Sala van realitzar ahir el cinquè control de maduració de la verema 2014 a l’escola.
Els resultats són els següents:
Varietat |
Pes baia |
ºBrix |
GAP |
ATS |
pH |
Cabernet franc (nou) |
1,36 |
20,6 |
11,6 |
4,8 |
3,2 |
Cabernet franc (vell) |
1,82 |
21,6 |
12,3 |
4,5 |
3,2 |
Cabernet sauvignon (nou) |
1,31 |
20,8 |
11,7 |
5,1 |
3,2 |
Cabernet sauvignon (vell) |
-- |
22,6 |
12,9 |
4,9 |
3,2 |
Chardonnay (vell) |
2,44 |
20,7 |
11,4 |
3,1 |
3,4 |
Incroccio Manzoni |
1,11 |
22,6 |
12,9 |
4,2 |
3,2 |
Merlot (nou) |
1,68 |
22,2 |
12,9 |
3,7 |
3,4 |
Merlot (vell) |
1,41 |
22,6 |
12,9 |
3,8 |
3,3 |
Muscat |
4,19 |
17,2 |
9,3 |
5,1 |
3,2 |
Syrah |
1,50 |
19,8 |
11,1 |
5,1 |
3,3 |
Xarel·lo |
2,05 |
19,6 |
10,9 |
4,7 |
3,0 |
Respecte a la maduració fenòlica (mètode ITV) de les varietats negres els resultats són:
Cabernet franc (nou) A520= 0,69; IP= 21.
Cabernet franc (vell) A520= 0,88; IP= 28.
Cabernet sauvignon (nou) A520= 0,59; IP= 17.
Cabernet sauvignon (vell) A520= 0,96; IP= 24.
Syrah A520= 0,97; IP= 18.
Merlot (nou) A520= 0,75; IP= 19.
Merlot (vell) A520= 0,44; IP= 22.
Els resultats, una mica imprevistos, es deuen segurament a la forta pluja caiguda la nit de divendres a dissabte. La verema va seguint el seu curs, esperem que no es repeteixin episodis de grans pluges.