CINQUÈ CONTROL DE MADURACIÓ

CINQUÈ CONTROL DE MADURACIÓ

von Benjamí Mercader -
Anzahl Antworten: 0

Els alumnes Aurora Carafí, Joan Carles Llera, Sergi Lorente, Miguel Molina, Carles Rosés i Daniel Sala van realitzar ahir el cinquè control de maduració de la verema 2014 a l’escola.

Els resultats són els següents:

Varietat

Pes baia

ºBrix

GAP

ATS

pH

Cabernet franc (nou)

1,36

20,6

11,6

4,8

3,2

Cabernet franc (vell)

1,82

21,6

12,3

4,5

3,2

Cabernet sauvignon (nou)

1,31

20,8

11,7

5,1

3,2

Cabernet sauvignon (vell)

--

22,6

12,9

4,9

3,2

Chardonnay (vell)

2,44

20,7

11,4

3,1

3,4

Incroccio Manzoni

1,11

22,6

12,9

4,2

3,2

Merlot (nou)

1,68

22,2

12,9

3,7

3,4

Merlot (vell)

1,41

22,6

12,9

3,8

3,3

Muscat

4,19

17,2

9,3

5,1

3,2

Syrah

1,50

19,8

11,1

5,1

3,3

Xarel·lo

2,05

19,6

10,9

4,7

3,0

Respecte a la maduració fenòlica (mètode ITV) de les varietats negres els resultats són:

Cabernet franc (nou) A520= 0,69; IP= 21.

Cabernet franc (vell) A520= 0,88; IP= 28.

Cabernet sauvignon (nou) A520= 0,59; IP= 17.

Cabernet sauvignon (vell) A520= 0,96; IP= 24.

Syrah A520= 0,97; IP= 18.

Merlot (nou) A520= 0,75; IP= 19.

Merlot (vell) A520= 0,44; IP= 22.

Els resultats, una mica imprevistos, es deuen segurament a la forta pluja caiguda la nit de divendres a dissabte. La verema va seguint el seu curs, esperem que no es repeteixin episodis de grans pluges.