QUART CONTROL DE MADURACIÓ

QUART CONTROL DE MADURACIÓ

per Benjamí Mercader -
Nombre de respostes: 0

Els alumnes Martí Colet, David Moreno, Joan Tort, Joan Saura i Eric Via han realitzar el quart control de maduració de la verema 2014 a l’escola.

Els resultats són els següents:

Varietat

Pes baia

ºBrix

GAP

ATS

pH

Chardonnay (vell)

1,99

20,5

11,6

4,0

3,1

Chenin

1,21

20,8

11,6

5,3

3,0

Incroccio Manzoni

1,39

22,8

13,0

5,8

3,0

Macabeu

1,76

15,8

8,3

4,9

3,1

Merlot (nou)

1,35

20,8

11,6

4,2

3,3

Merlot (vell)

1,16

21,2

11,8

4,5

3,2

Muscat

3,35

15,3

8,0

5,4

3,0

Syrah

1,28

19,8

11,0

4,9

3,2

Ull de llebre

2,20

15,8

8,3

3,4

3,2

Xarel·lo

1,93

18,0

9,8

5,1

3,0

Les varietats negres que aparentment estan acabant el verol són Syrah, Merlot i Ull de llebre. La seva maduració fenòlica, (mètode ITV) és de:

Syrah A520= 0,84; IP= 17.

Merlot (nou) A520= 0,51; IP= 21.

Merlot (vell) A520= 0,41; IP= 14.

Ull de llebre A520= 0,42; IP= 17

La setmana que ve ja començarem a controlar els Cabernets. Sembla que el Macabeu s’estigui recuperant, però encara va endarrerit respecte al Xarel·lo.