Grau mitjà en olis d’oliva i vins

OBJECTIU

El Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Elaboració d’Olis d’Oliva i Vins té com a objectiu la capacitació de l’alumnat per treballar en almàsseres o cellers, tot formant-los per dur a terme les operacions d’extracció, elaboració i envasament d’olis i vins, i també per utilitzar la maquinària i els equips corresponents i fer-ne un manteniment de primer nivell.

  Tríptic del cicle

DURADA

– 2.000 hores
– Formació a l’escola: 1.650 hores
– Formació en centres de treball: 350 hores

PROGRAMA

Matèries primeres i productes en la indústria oliera, vinícola i d’altres begudes
Extracció d’olis d’oliva
Elaboració de vins
Principis de manteniment electromecànic
Condicionament d’olis d’oliva
Elaboració d’altres begudes i derivats
Anàlisi sensorial
Venda i comercialització de productes alimentaris
Operacions i control de magatzem en la indústria alimentària
Seguretat i higiene en la manipulació d’aliments
Formació i orientació laboral
Empresa i iniciativa emprenedora
Formació en centres de treball

REQUISITS D’ACCÉS

– Graduat en ESO
– Prova d’accés als cicles formatius
– Títol de FP1 (qualsevol especialitat)
– Tenir aprovat el 2n de BUP