Tècniques d’Estudi – Onzena proposta (5è i 6è)

Bon dia alumnes de Tècniques d’Estudi!

Llegiu atentament aquest text tan interessant relacionat amb “la concentració”, i si teniu altres tècniques de concentració que us funcionin, compartiu-les amb nosaltres!

 

La concentració

Com bé sabem, la concentració és clau quan hem de fer feina o hem d’estudiar, el que significa descansar bé, tenir un lloc d’estudi silenciós, ordenat i amb una bona il.luminació, tenir una postura adequada i evitar qualsevol distracció. A continuació, us deixo unes tècniques que us ajudaran a concentrar-vos millor:

  1. Estudiar sempre en el mateix espai: ha de ser un lloc tranquil, sense sorolls i distraccions.
  2. Descansar bé: és important dormir bé i també és necessari fer petites pauses mentre s’estudia.
  3. Aprofitar al màxim la llum natural i ventilar bé l’espai d’estudi.
  4. Tenir una bona postura amb l’esquena recta.
  5. Ser ordenat: ens hem d’acostumar a tenir l’espai d’estudi ben ordenat i net.

També és important organitzar prèviament el temari que s’ha d’estudiar i planificar-nos per tal de no perdre temps essencial.

Un exercici senzill de concentració que pot resultar molt favorable és el següent:

-Fixar-se amb atenció amb alguna cosa (un objecte del carrer, un punt de l’habitació, la casa del davant), i després d’una estona, tancar els ulls i intentar recordar tots els detalls possibles com els colors i les formes.

Si volem millorar la nostra concentració, és important seguir aquestes pautes exposades anteriorment així com crear-ne d’altres que ens aportin bons resultats.

Hem de tenir en compte que l’estudi requereix constància i que la concentració és una habilitat que tots podem assolir amb força de voluntat.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>