El conte aventurer

El conte aventurer és una dinàmica per fomentar el gust per la lectura tot descobrint els gustos dels companys i les companyes.

El moment de la lectura és una estona agradable per poder endinsar-nos en mons màgics que ens ofereixen els contes. Entre les pàgines dels llibres cadascú de nosaltres hem trobat alguna història que ens ha fascinat i la que ens agrada llegir i rellegir una vegada i una altra…

Volem compartir aquest entusiasme amb la resta del grup, per això el nen/a ha de seleccionar un conte de casa o de la biblioteca que els agradi, i l’ha de portar a l’escola per compartir amb la resta dels companys i companyes.

El nen o nena que porti el conte, haurà d’explicar a la resta de la classe perquè l’ha triat i perquè és especial per a ells.

Després l’haurà d’explicar a la resta de companys i companyes i en podrà llegir alguna frase.

Tenint en compte que ens estem iniciant en l’aprenentatge de la lectura i que llegir en veu alta és una tasca complexa, seria bo que la frase o fragment escollit el practiqueu conjuntament a casa.

Per tal que aquesta experiència sigui un èxit cal que prenguem consciència de que els llibres són un “tresor” que s’ha de cuidar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>