Dissecció d’una pota de pollastre.

Aprofitant que estem estudiant l’aparell locomotor, els alumnes de cinquè hem disseccionat una pota de pollastre. Així hem vist com s’assembla a la dels humans per dins.

Tot i que el pollastre olorava una mica malament i que al principi ens feia una mica de fàstic, a mesura que anavem tocant amb els guants i mirant amb les lupes cada part.…ja no en feia tant.  Tocar per dintre el pollastre i anar veient què hi ha impresionava.. Ens ha agradat. És divertit experimentar. Hem trobat tendons, hem vist la pell i la capa de greix que hi ha per sota,…Quan mengem potes de pollastre…Estem menjant el múscul del pollastre!!!! Trencar l’os per la meitat costava una mica, però apretant amb força es podía. Hi havia un líquid vermell molt fort que era la mèdul.la òssea. Hem vist:  músculs, pell, greix, ossos, articulacions, tendons i lligaments.
Quan hem separat la pell dels músculs, hem observat que la pell està unida als músculs amb un tel fi i transparent molt enganxifós.
Hem vist la forma dels músculs. I les seves parts. També que s’uneixen als ossos mitjançant els lligaments. Els lligaments són com una mena de cordons de color blanc.

També ens hem fet moltes preguntes…. Què devia menjar aquest pollastre? Per què tenen el dit gros tan amunt?Per què tenen una carn entre dit i dit? Com pot ser que el pollastre tingui cervell en un cap tant petit? Com pot ser que amb les cames tant petites i primes corrin tant?


Tot un èxit! Ens ha encantat! Divertidissim!