Escola que llegeix /Projecte ILEC

 

Piramide de la lectura

La nostra escola participa en un projecte d’innovació que té com a objectiu la millora de l’èxit escolar de tot l’alumnat. El projecte vol potenciar la lectura sistemàtica en totes les àrees i matèries del currículum al llarg de tota l’escolaritat bàsica per augmentar la competència comunicativa i lingüística i el desenvolupament de l’hàbit lector dels infants i joves, sense oblidar que la competència lectora és la base de molts aprenentatges i un requisit per participar amb èxit en bona part dels àmbits de la vida adulta. Amb aquesta finalitat l’impuls per la lectura es basa inicialment en “El Gust per Llegir”.
Aquesta formació té una durada de tres cursos escolars. Nosaltres comencem aquest curs 1016/17. I us anirem informant al llarg d’ell.

Tota l’escola dediquem diàriament 30 minuts a la lectura de les 15h a les 15:30. Parlem de llibres, expliquem contes, llegim revistes i diaris. Hem adequat espais dins les aules i fora d’elles per fer racons de lectura en els que els alumnes puguin construir mons de fantasia i coneixement. Aquest curs hem destinat una part del pressupost a ampliar les biblioteques amb contes,llibres, còmics i tot tipus d’històries que motiven als nostres nens i nenes.

De nou, prediquem amb l’exemple i ens ho passem molt bé llegint i parlant de llibres.

Hi esteu convidats! Us apunteu? Escolteu als vostres fills quan llegeixen o bé llegiu en veu alta, expliqueu històries…

Voleu veure com es desenvolupa el programa d’Impuls per la Lectura? Cliqueu aquí

Espais per històries on PhotoPeach