La ràdio al Peraire

Seguint amb el projecte de ràdio “Sintonitza’t” i amb l’ajuda del CRP del Segrià que ens ha cedit per uns dies el Kit “Xtec Ràdio”, hem pogut realitzar unes entrevistes molt productives, el Peraire semblava ben bé un estudi de ràdio!
  • Pere Bosch, pagès amb una gran trajectòria agrícola, ens ha parlat de com ha evolucionat el conreu a Mollerussa i ens ha explicat moltes curiositats, tenint en compte que Mollerussa era anomenat el “Clot del Dimoni” per les seves temperatures extremes, el poder gaudir d’un canal ha millorat molt positivament la producció de la terra.
  • Marc Solsona, alcalde de Mollerussa, ha fet un repàs del concurs dels vestits de paper des dels seus inicis i ha insistit en la solera d’aquest, ja que només amb l’esforç de la gent que l’organitza ha continuat tenint un gran èxit al llarg de 50 anys. Pel que fa al tema del canal ens explica que no depèn de l’ajuntament, però que aposten per fer millores a l’entorn del canal.
  • Enric Gràcia, persona responsable del concurs i qui més coneix com funciona, ens explica com era el concurs abans i com ha evolucionat al llarg del temps, la “pajarita” de paper és la icona representativa d’aquest concurs. Des de l’any 1977 forma part del Comitè organitzatiu del certamen. El vestit que més li ha impressionat va ser un vestit que va costar més de 1800 hores elaborar-lo.

Moltes gràcies per tot allò que ens heu ensenyat avui!!

 

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>