DIVERSITAT

 

Divendres, 19 de juny de 2020

Bon dia famílies! 

Avui tanquem el curs 2019-2020. Un curs que segurament molts i moltes de nosaltres el recordarem. Amb un tercer trimestre virtual i amb un acomiadament final molt atípic, però volem aprofitar avui per donar-vos unes últimes recomanacions perquè us continueu sentint acompanyats i acompanyades al llarg d’aquests mesos d’estiu. 

  • Alguns casals d’estiu: us deixem dues propostes per si voleu valorar aquesta opció.
Campus TEAdir
Centre de lleure tu tries
  • Web Pictoaplicaciones: us recomanem un article molt interessant sobre com preparar el temps de vacances. Podreu llegir la importància de la planificació i el seguiment de rutines semblants a les que es realitzen durant el curs escolar així com la temporalització de les activitats. També hi ha un recull de jocs i activitats classificades per temàtiques diferents (manualitats, contes, activitats musicals, d’ordinador…).

Preparando las Vacaciones II

  • Recomanacions per a nens i nenes amb TEA degut al Covid-19:
  • Recomanació de la Nati Bergadà: La Nati Bergadà ens fa 65 propostes lúdiques i educatives per aquest estiu en format llista. Us la podeu imprimir i anar posant creuetes a tot allò que aneu fent perquè els vostres fills i filles vagin veient totes les activitats que estan fent durant l’estiu.

  • Temps per fer lectura: 

  • 5 consells per treballar la dislèxia a casa:  En aquest article es recullen 5 consells per treballar la dislèxia a casa molt interessants. 

https://faros.hsjdbcn.org/ca/articulo/5-consells-treballar-dislexia-casa

  • Portal Genius:  La Diputació de Barcelona a través del portal Genius ens fan, durant tot l’estiu, recomanacions de jocs, de manualitats, algunes lectures, consells d’estiu… 

https://genius.diba.cat/ca

http://genius.diba.cat/especials-tematics

  • Web, Instagram i Facebook: A RITME DE CONTES: Santitos, com ella es fa dir, és una mestra d’educació infantil que explica molts contes al seu compte d’Instagram i també fa moltes recomanacions literàries, sobretot a la seva web.

https://blocs.xtec.cat/aritmedecontes/

  • Canal de Youtube: UNA MÀ DE CONTES: En aquest canal de youtube, Una mà de contes, podeu trobar diferents contes infantils explicats de forma breu i senzilla, molt recomanable pels més petits.

http://m.youtube.com/results?search_query=Canal+una+m%C3%A0+de+contes

  • Blog Jaume Centelles: En Jaume Centelles és mestre d’infantil i autor de diversos llibres i articles. En l’actualitat col·labora amb fundacions i associacions de mestres. En el seu blog, en l’apartat de publicacions, on us deriva l’enllaç, podeu trobar recomanacions de llibres pels vostres fills i filles.

https://jaumecentelles.cat/publicacions/llibres/

 

Dilluns, 15 de juny de 2020

Benvolgudes famílies, 

Volem començar l’última setmana de curs presentant-vos una cançó del conegut grup català de cançons infantils El Pot Petit que s’anomena Les joguines. Tant si els vostres fills i filles han vist el videoclip com si no, us recomanem que ho torneu a veure perquè en aquest els cantants del grup musical interpreten la cançó tant en llengua oral com en llengua de signes. 

És una bona opció per introduir als nens i les nenes en el coneixement d’aquesta llengua.

 

Divendres, 6 de juny de 2020

Benvolgudes famílies!

En aquesta desescalada alguns nens i nens tenen por a sortir al carrer.  L’article que proposem a continuació ens dona estratègies per poder afrontar aquesta situació:

Cómo ayudar a los niños a perder el miedo a salir de casa después del confinamiento

Divendres, 22 de maig de 2020

Benvolgudes famílies!

Aquesta setmana volem compartir amb vosaltres un article sobre jocs per augmentar l’atenció, uns curtmetratges per treballar alguns valors i una web amb jocs per estimular la ment.

  • Jocs per augmentar l’atenció: En aquest article , trobarem jocs per augmentar l’atenció i concentració dels infants intentant que disminueixi la seva impulsivitat.

http://www.guiainfantil.com/blog/salud/hiperactividad/ejercicios-y-juegos-caseros-para-ninos-hiperactivos/

  • Curtmetratges per treballar alguns valors amb els nostres infants:

 

El valor de l’empatia

El valor autèntic de l’amistat, el respecte i la inclusió

Treball en equip: la cooperació

 

 

  • Activa la mente: Al següent web de l’Obra Social la Caixa trobareu diferents jocs per estimular la ment i divertir-se una estoneta. Quan entreu a l’enllaç podeu veure una demostració de com jugar sense registrar-se. Si us registreu veureu que és molt senzill!

Necessiteu tenir instal·lat al vostre dispositiu l’Adobe Flash Player (normalment està instal·lat a l’ordinador).

http://www.activalamente.com/index

 

Divendres, 15 de maig de 2020

Benvolgudes famílies, aquesta setmana us compartim més coses que ens han semblat interessants:

  • App Read Along: aquesta és una app de lectura que acaba de sortir i ens ha agradat molt. Està en període de prova però es pot descarregar i és gratuïta. És per telèfons i tablets. A partir de diferents activitats, es pot fer lectura de paraules i text (així treballem la lectura global, la comprensió i la velocitat lectora).

Aquí teniu un document de suport per instal·lar l’app i canviar l’idioma:

Document de suport per instal·lar l’App

  • Arasaac ha creat un material en pictogrames del que hem de fer quan sortim de passeig ja que molts nens i nenes estan sortint aquests dies al carrer i els hem d’informar bé.

CA_Coronavirus_Llevo_mascarilla_y_guantes_en_la_calle

  • Doctor TEA:

Doctor TEA és un programa promogut per la Fundació Orange i la Fundació per a la Investigació Biomèdica de l’Hospital Gregorio Marañón, pretén facilitar les visites mèdiques de les persones amb Trastorns de l’Espectre de l’Autisme (TEA). Feu-li una ullada hi ha jocs, videos dels professionals que tracten a persones TEA….

http://www.doctortea.org/entra/juegos/

  • Consells per estimular als infants:

El següent enllaç us dirigeix al web de Tekman educació on podeu trobar 7 consells per continuar estimulant als vostres fills perquè aprenguin a casa fins que no tornin a l’escola a causa del confinament.

¿Cómo ayudo a los niños para que sigan aprendiendo desde casa?

Divendres, 8 de maig de 2020

Hola famílies, aquesta setmana us ajudem amb les emocions dels vostres fills i filles. 

  • La Ruleta de la Calma

Moltes vegades els nens i les nenes intenten solucionar els seus problemes des de la ràbia, l’enuig … per això la solució que prenen no sol ser la més encertada. En aquest vídeo que posem a continuació expliquen la Ruleta de la Calma, una sèrie d’estratègies per aconseguir passar del malestar emocional a la calma i així poder pensar en solucions als problemes des d’un estat de tranquil·litat.

  • El joc de les Emocions

És molt important treballar la identificació d’emocions des que són molt petits i amb aquest objectiu us portem el Joc de les Emocions, i perquè a més a més passeu una bona estona en família.

  • El viaje de María

A continuació us presentem un vídeo que ens explica la història de María, una nena que neix amb autisme i com els seus pares viuen la seva arribada al món, les seves necessitats i potencialitats. Un curtmetratge realista i esperançador.

Dimecres, 29 d’abril de 2020

Hola famílies!

Aquesta setmana us deixem algunes històries que parlen de les diferències i d’aquesta manera poder explicar als nostres fills i filles que tot i que existeixen sempre podem trobar una solució.

  • El cazo de Lorenzo

En aquest vídeo podem veure un exemple de com ha persones molt especials que poden ajudar altres dins dels equips de treball a veure el costat positiu, a fer-los créixer de forma personal i professional.

  • Quatre petites cantonades de no res

El petit Quadrat vol jugar a casa dels seus amics els Petits Rodons, però no passa per la porta perquè… La porta és rodona com els seus amics! Mireu que fan…

  • Activitats per treballar la lectoescriptura

En el següent bloc podeu trobar activitats per treballar la consciència fonològica i reforçar la lectoescriptura.

Algunes activitats que podeu trobar són trobar la paraula intrusa, separació de paraules, lectura de síl.labes, entre d’altres.

https://www.aulapt.org/tag/dislexia/

Divendres, 24 d’abril de 2020

Hola famílies!

Durant aquests dies les tablets i els espais virtuals ens ajuden en els temps d’ oci i aprenentatge i és per això que seguint en la línea d’ aportar recursos, us volem donar a conèixer dues apps que hem cregut molt interessants. 

  • Sígueme:

És una aplicació gratuïta per potenciar l’atenció visual i entrenar l’adquisició del significat en persones amb TEA i baix nivell de funcionament. Disponible per PC, tabletes, pissarres digitals…

Pàgina de l’app: http://www.proyectosigueme.com

Preu app: gratuïta

 

  • iSecuencias

iSecuencias és una aplicació d’aprenentatge per nens basada en 100 seqüències representades per sis personatges amb els quals es treballen quatre àrees generals:

– Hàbits d’autonomia, com rentar-se les  mans i les dents, vestir-se o anar a dormir.

– Esdeveniments o activitats lúdiques com anar a la platja, al cinema o fer esport.

– Situacions quotidianes com caure, pujar a l’autobús, anar al metge, comprar el pa o mullar-se amb la pluja.

– Emocions com l’alegria, tristesa, sorpresa o por que apareixen com a conseqüència a un succés. 

Pàgina de l’app: https://lovaasfoundation.es/es/apps-special-needs/isecuencias.html

Preu app: 3,49€

 

Dimarts, 21 d’abril de 2020

Hola famílies!

Continuant amb la temàtica de Sant Jordi, us volem proposar dues lectures més. Ens les ha fet arribar una família i hem cregut molt interessant compartir-les amb tots vosaltres.

La primera és un llibre on podreu trobar 365 activitats per jugar en família sense pantalles. Hi ha tot tipus d’ activitats i segur que podeu treure molt bones idees.

  • 365 actividades para jugar sin pantallas en familia: 

https://www.amazon.es/dp/B07RHWHYRP
  • Un manual per aprendre a jugar:

La segona proposta és un llibre que ens dona petites pautes per aprendre a jugar. Aquest manual porta un CD on podem trobar els pictogrames per capítols i les il·lustracions i contes i històries socials.

Manual de juego para niños con Autismo: ejercicios, materiales y estrategias: del cuccutrás a juego simbólico. 

https://www.amazon.es/Manual-Juego-Para-Niños-Autismo/dp/8494100092

 

Divendres, 17 d’abril de 2020

Bon dia famílies! Avui us deixem informacions una mica variades que pensem que us poden ser útil.

  • Web #Soyvisual de la Fundació Orange:Us volem presentar aquesta web que creiem molt interessant per tots aquells nens i nenes que siguin molt visuals i necessitin el recolzament de la imatge per desenvolupar el seu llenguatge. Ens aporta molt material gràfic i ens dona recursos App, feu-li una ullada: https://www.soyvisual.org/

 

  • Lectura recomanada:

S’apropa la diada de Sant Jordi i, és per això, que avui us volem fer una proposta de lectura. Es tracta d’un llibre que des de l’equip de Pedagogia Terapèutica recomanem tant a les famílies com a professionals i totes aquelles persones que vulguin comprendre l’autisme. El llenguatge és senzill, hi ha molts exemples de la vida quotidiana i dona resposta a moltes preguntes habituals.
Tot i que el títol fa referència a nens petits, molts dels aspectes que es tracten: suports visuals, control d’esfínters, alimentació, son, pors i fòbies, conductes i jocs; estan presents durant tota la vida i és per això que creiem que la lectura pot guiar també en edats més avançades.

Desitgem que gaudiu d’aquesta lectura tant com ho hem fet nosaltres i que qualsevol consulta que tingueu ens la feu arribar a siei@enxanetaterrassa.cat

Los niños pequeños con autismo. Soluciones prácticas con problemas cotidianos.
Equipo DELETREA preu 13,5’€.

On el puc trobar? 

https://www.editorialcepe.es/titulo/los-ninos-pequenos-con-autismo/

https://www.amazon.es/Los-niños-pequeños-autismo-dificultades/dp/8478696733

https://www.casadellibro.com/libro-los-ninos-pequenos-con-autismo-soluciones-practicas-para-proble-mas-cotidianos/9788478696734/1212334

  • Joc Dytective:

Al següent enllaç podeu trobar aquest joc per millorar les habilitats en lectura i escriptura. A continuació trobareu més informació:

https://www.changedyslexia.org/

Podeu descarregar l’aplicació de forma gratuita durant 15 dies de prova a Play Store i a App Store. Tant per tablet com per mòbil.

  • Aplicació Dyseggxia:

Dyseggxia és un joc gratuït dissenyat específicament per ajudar als nens i nenes amb dislèxia. Aquesta aplicació permet que els propis infants vagin corregint alguns dels problemes de lectura i escriptura més comuns a través de divertits jocs de paraules.

 

 

Dimarts, 14 d’abril de 2020

Hola famílies, com esteu? Us recordem que ens podeu deixar els vostres comentaris a la web d’allò que necessiteu o us aniria bé pel dia a dia amb els vostre infants o al correu electrònic siei@enxanetaterrassa.cat.

  • Nous seminaris:

Aquesta setmana un deixem nous seminaris gratuïts i de gran interès: 

Dilluns 20 d’abril de 2020, de 19:00 h a 21:00 h :

https://integratek.es/la-discalculia-que-es-y-como-abordarla-en-el-nino-en-el-colegio-y-en-la-familia/

Dimarts 21 d’abril de 2020, de 19:00 h a 21:00 h:

https://integratek.es/competencias-docentes/

 

Dijous 23 d’abril de 2020, de 19:00 h a 21:00 h:

https://integratek.es/inquietudes-sobre-el-aprendizaje-de-la-matematica-en-educacion-infantil-y-primaria-2/

  • Article d’interès

Aquests dies la convivència amb els progenitors i germans està afiançant els nostres lligams, però com se sent el germà o germana d’un nen o una nena amb alguna discapacitat o trastorn?

Com conviu un nen quan té un germà amb alguna discapacitat?

https://faros.hsjdbcn.org/ca/articulo/com-conviu-nen-quan-te-germa-alguna-discapacitat

Divendres, 10 d’abril de 2020

LOGOPÈDIA

En els següents enllaços trobareu informació i recursos relacionats amb les dificultats de parla i llenguatge dels infants. Si voleu ajudar als vostres fills/es en aquest àmbit és important que  ho feu sempre  des d’una perspectiva lúdica i amb activitats i situacions properes a l’entorn familiar. Qualsevol   dubte  al respecte podeu demanar informació als mestres i/o consultar a la logopeda de l’escola.

http://www.logopediadomicili.com/desenvolupament-del-llenguatge-paper-dels-pares/

https://www.elperiodico.cat/ca/societat/20190608/nens-pronuncien-malament-necessiten-logopeda-7492061

http://racologopedavicensvives.blogspot.com/2010/09/consells-pels-pares-i-les-mares-sobre.html?m=1

https://clic.xtec.cat/projects/jugsons/jclic.js/index.html

https://clic.xtec.cat/projects/concfono/jclic.js/index.html

https://clic.xtec.cat/projects/fonr_ca/jclic.js/index.html

 

Divendres, 3 d’abril de 2020

Hola famílies! Avui us proposem una mica d’informació sobre el TDAH, alguns recursos a tenir en compte pels alumnes i les alumnes amb dislèxia, informacions d’interès per a persones amb TEA que proporciona l’Hospital Sant Joan de Déu i sis propostes de seminaris online molt interessants.

  • TDAH

Aquest vídeo reflecteix la història d’un nen de 7 anys, Pablo, què li diagnostiquen TDAH. L’objectiu d’aquest vídeo és que tots entenguem com podem ajudar a portar una vida millor i comprendre en què consisteix aquest trastorn.

Com podem dur el confinament amb un nen o una nena amb TDAH?

https://www.elnacional.cat/es/salud/sobrellevar-confinamiento-nino-tdah_484059_102.html

  • Dislèxia

En el següent enllaç trobareu recursos que aborden les dificultats associades a la dislèxia. Recursos com jocs, llibres i aplicacions, entre d’altres. 

https://www.educaciontrespuntocero.com/recursos/recursos-dislexia-alumnos/

Aplicacions mòbils per millorar alguns aprenentatges de les persones amb dislèxia i TDAH.

https://www.educaciontrespuntocero.com/accesibilidad/apps-alumnos-dificultades-especificas-aprendizaje-dea/

  • TEA: informacions que proporciona l’Hospital Sant Joan de Déu:

https://www.sjdhospitalbarcelona.org/ca/trastorn-espectre-autisme-coronavirus-informacio-families

  • Seminaris

Com ja sabeu l’equip de Pedagogia Terapèutica, com també tots els companys del claustre, fem formació continuada. Des d’una de les plataformes de formació amb més prestigi, per l’equip de professionals que hi col·laboren, han preparat uns seminaris gratuïts oberts a professionals i famílies. Durant el seminari hi ha un xat que us permetrà formular preguntes en directe i creiem que és una molt bona oportunitat per aprofundir i donar llum a alguns dels temes. Us recomanem que si esteu interessats us inscriviu com més aviat millor perquè són places limitades.

Dilluns 6 d’ abril de 12:00 h a 14:00 h

https://integratek.es/12-mitos-a-derrumbar-sobre-las-altas-capacidades-intelectuales/

Dimecres 8 d’ abril de 12:00 h a 14:00 h

https://integratek.es/consejos-practicos-sobre-como-el-manejo-de-rutinas-aprendizajes-y-conducta-en-el-confinamiento/

Dimecres 8 d’abril de 19:00 h a 21:00 h:

https://integratek.es/el-tea-y-las-pantallas-beneficio-o-perjuicio/ 

Dijous 9 d’abril de 12:00 h a 14:00 h:

https://integratek.es/el-tdah-pautas-para-manejar-la-frustracion-y-la-explosion/ 

Dijous 9 d’abril de 19:00 h a 21:00 h:

https://integratek.es/resolucion-de-conflictos-en-el-nucleo-familiar/ 

Divendres 10 d’ abril de 19:00 h a 21:00 h

https://integratek.es/problemas-comunes-en-la-infancia/

 

 

 

Dijous 2 d’abril de 2020

https://www.betera.com/2020/04/02/conselleria-deducacio-anima-a-les-families-a-illuminar-els-balcons-de-blau-aquest-dijous-a-la-nit/

Vídeo per entendre l’autisme

 

 

Dilluns 30 de març de 2020

Benvolgudes famílies, des de pedagogia terapèutica i l’espai SIEI hem pensat que podriem ajudar-vos aquests dies de confinament, proporcionant informació i recursos que podeu fer servir amb els vostres fills i les vostres filles.

  • Breu resum de pautes que ens poden ajudar:

  • Informacions de gran interés:

Aclariments sobre la possibilitat de sortir amb infants que presentin algun tipus de transtorns

BOE-A-2020-3898

certificat_autoresponsable_desplacament

I una iniciativa ben interessant perquè els familiars que acompanyeu als vostres fills i filles no hàgeu d’explicar per què podeu sortir durant aquests dies de confinament: 

 

  • Pictogrames:

Aquí us deixem un recull dels pictogrames més importants que segurament aquests dies necessitem tots i totes per recordar les rutines i les pautes ha seguir durant aquests dies que sense anar a l’Escola sembla que costa més seguir…

Pictogrames rutines

  • Parlar del coronavirus i altres virus amb els més petits:

Explicació amb pictogrames sobre el Coronavirus:

Que_es_el_coronavirus

 

 

 

 

 

Però també podem explicar altres contes per acabar d’entendre el què vol dir virus:

Conte la Rosa contra el Virus

 

 

 

 

 

  • Recomanacions per gestionar el confinament a casa:

Els següents dos documents que us adjuntem estan plens d’idees per proposar als més petits i també pels més grans: activitats sensorials, manualitats, activitats físiques, activitats de relaxació…

Idees per persones amb TEA

Recomanacions_per_a_les_famn_lies_de_persones_amb_TEA.0

  • Recursos audiovisuals:
Audiocontes

 

Contes amb Pictogrames
  • www.edu365 .cat/primaria/catala/historic/contes_spc 
  •  www.arasaac.org
  • Poseu al Youtube “pictocuentos”
Cançons en llengua de signes
  • Poseu al Youtube cançons “d’El pot petit en LSC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>