Festivitat Mare Remei i Concert de Santa Cecília

Com cada any, durant el mes de  novembre commemorem dos grans referents de la nostra tasca educativa. Per una banda, la M. Remei Palos Casanova, primera germana de la Congregació de les GG. Caputxines de la Mare del Diví Pastor;  i,  per l’altra, santa Cecília, patrona de la música.

Amb la Gna. Remei volem posar en valor l’exemple d’una dona valenta i coratjosa, humil i discreta, capaç de transformar les situacions adverses del seu moment en oportunitats de creixement, tant a nivell humà com a cristià, convertint-se d’aquesta manera en la primera educadora de les Escoles MDP.

  Per la seva part, Cecília, una jove cristiana dels primer segles, és condemnada a mort per la seva fe en Jesucrist. Segons la tradició cristiana, santa Cecília mort màrtir l’any 230. Les Actes del seu martiri diuen que els guàrdies romans van preparar una gran foguera dins d’una habitació amb la intenció d’asfixiar-la, però la santa va passar dos dies cantant alegrement enmig d’una fumera insuportable.  La festa de santa Cecília se celebra el 22 de novembre, dia en què se l’honora amb la música.

Així és com la música s’ha fet protagonista entre nosaltres gràcies a un grup d’alumnes de secundària que, amb els seus instruments, ens han convidat a compartir melodies plenes d’alegria, ritme i missatges valents i encoratjadors com els que el testimoni de la Mare Remei i Santa Cecília ens van deixar.