Cultius extensius ecològics

Amb l’objectiu de continuar donant resposta als reptes que suposa la demanda continuada de productes ecològics, tant per a consum humà com animal, us presentem aquest curs centrat en els conreus extensius, els que ocupen més superfície a Catalunya.
Es pretén ajudar a tenir unes explotacions… Llegeix més»

Iniciació a la biodinàmica

Del 6 de novembre a l’11 de desembre es realitzarà un nou curs d’introducció a la biodinàmica.
Aquesta tècnica, proposada per l’antropòsof Rudolf Steiner, representa una nova aproximació a l’agricultura, i té en compte, entre d’altres aspectes, l’aplicació de preparats, la coberta permanent, els adobs verds,… Llegeix més»

Planificació i optimització de la producció en horta ecològica

Arrenca un nou curs que ofereix coneixements teòrics i pràctics per al disseny de finques d’horta.
La novetat és que s’ofereix en format semipresencial,  començant amb tres sessions d’aula, seguides d’un treball individual tutorat, que permetrà personalitzar cada aprenentatge a les característiques de la pròpia finca… Llegeix més»

Guia de lectura sobre alimentació ecològica

Sumant-se als actes de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica, la Biblioteca del campus universitari de Manresa (BCUM) exposa part del fons que l’Escola Agrària de Manresa i l’Era tenen dipositats a la biblioteca, relacionats amb l’alimentació ecològica.
Coincidint amb aquesta mostra, la BCUM, en col·laboració… Llegeix més»

Fotovoltaica per autoproducció

En el marc de la Fira Ecoviure, l’escola programa la jornada “Fotovoltaica per autoproducció. Nous conceptes i possibilitats”.
L’objectiu és donar a conèixer les possibilitats actuals de l’energia solar fotovoltaica, posar en concordança la nova situació generada per la baixada de preus dels panells fotovoltaics i… Llegeix més»

Problemes nutricionals en l’avicultura de posta

Com podem millorar la nostra explotació de gallines ponedores mitjançant la nutrició?
Com podem evitar la closca tova, l’ou blanc, la clara líquida o l’estrès amb l’alimentació?
Pinso ad libitum o ració diària, granulat o farina?
Els experts Sr. Agustín León i Sr. Alberto Picchi tenen respostes.
Més informació… Llegeix més»

La cuina de les plantes silvestres

Dins del marc del 3r Congrés Català de la Cuina, l’Escola organitza aquesta jornada per a difondre els valors gastronòmics de les plantes silvestres.
Comptarem amb la presència de tres experts en aquest camp: la Montserrat Enrich, l’Esteve Padullés i el Marc Talavera.
Més informació i inscripcions… Llegeix més»

Dinamitzant les varietats locals. El projecte Terra, Cuina i Tradició.

El projecte Terra, Cuina i Tradició és un projecte en el que hi participen 3 entitats amb un mateix objectiu: revalorar les varietats agràries i recuperar la cuina tradicional, sempre tenint com a camins a seguir la producció ecològica i els horts socials.
Coneix-lo i degusta’l… Llegeix més»

Encoixinats biodegradables

El divendres, 12 de juliol, a partir de les 10 del matí es presenten els resultats d’una experiència d’encoixinats biodegradables en horta.
La jornada es realitzarà a Can Poc Oli, la finca de l’Escola Agrària de Manresa. L’assaig ha estat possible gràcies a la col·laboració entre… Llegeix més»

4a Fira de proximitat de Can Poc Oli

Aquest dimecres, 15 de maig, s’ha celebrat la 4a edició de la Fira de proximitat de Can Poc Oli, organitzada per la cooperativa d’alumnes del cicle formatiu de producció agroecològica Organic Roots Warriors.
S’hi han desplegat diverses parades de productes ecològics i d’artesania elaborats per membres… Llegeix més»

Preinscripcions curs 2019-20 – CFGM Producció agroecològica – del 14 al 21 de maig


El, dia 14 de maig comença el període de preinscripció al nostre cicle formatiu de grau mig de producció agroecològica, finalitzant el 21 de maig.
Aquest any, com a novetat, les sol·licituds de preinscripció s’hauran de presentar exclusivament per via telemàtica, per aquest motiu, hem… Llegeix més»