Història

El Col·legi Sant Josep és l’antiga escola parroquial Sant Josep que ja existia fa més de cent anys, encara que l’edifici actual és del 1965. Això significa més d’un segle dedicat a l’ensenyament i a la formació de molts nois i noies de Sant Hilari.

Tanmateix, fa temps que els titulars de l’escola són els pares dels alumnes a través de l’Associació de Pares de Família de Sant Hilari Sacalm (APFSH). Aquest col·lectiu darrerament, i junt amb el professorat, va creure que la reforma del sistema educatiu era una oportunitat per a poder fer un bon treball a través de tot l’ensenyament obligatori. Aquest comprèn un període que va des dels 6 als 16 anys, repartit en dues etapes, primària (6-12) i secundària (12-16) i permet mantenir una línia d’actuació pedagògica continuada sense haver de canviar de centre, amb els avantatges que el fet suposa.

Amb aquesta finalitat es feren reformes i s’amplià el centre amb noves dependències: laboratori, aula d’informàtica, de tecnologia, de música, d’usos múltiples amb pissarra digital i altres.