Seguim la introducció de les òlibes a Sant Hilari

El campanar de l’església de Sant Hilari Sacalm acull una caixa niu per a una parella de cries d’òliba. L’objectiu és que aquests ocells creixin al municipi i es reintrodueixin dins de la flora i fauna de la zona. Amb la introducció de les òlibes es vol aconseguir regular algunes plagues a partir del cicle natural de depredadors, en comptes d’utilitzar pesticides o altres substàncies químiques que danyen l’entorn.

El biòleg Jordi Baucells ens va presentar fa uns dies el projecte i ens va explicar que una família d’aquest tipus d’ocells pot arribar a menjar-se uns 2.500 ratolins en un any. El dijous 25 es van deixar els polls d’òlibes a la caixa, tot esperant que s’hi adaptin i es quedin al nostre poble.

A continuació us deixem el reportatge que ha gravat TV3 pel Telenotícies comarques. També podeu veure els reportatges de La Selva TV i el de l’Informatiu de TVE.

TN Comarques (26 d’abril) La Selva TV
TVE Informatiu (1 de maig) Enllaç a la webcam

Els alumnes d’EP4 podran seguir l’evolució dels polls i de tot el procés a través d’una webcam instal·lada a la caixa. Tan aviat com estigui a punt us facilitarem l’enllaç per connectar-s’hi.

Agraïm a l’Ajuntament de Sant Hilari poder participar d’aquest projecte.