Sortida a les Vinyes d’En Sabater

Aquest curs l´escola s´ha plantejat treballar part dels continguts curriculars del GES amb les dades que ens proporciona el nostre entorn. Volem apadrinar la Torre Mena i la primera acció feta ha estat esbrinar quin paisatge envoltava el nostre edifici quan es va construir a finals del segle XIX.
Segons sembla, abans de ser abraçada pels actuals edificis dels anys setanta conseqüència del fenomen migratori, hi havia unes bòbiles que ja us podem avançar seran  el pròxim objecte d’estudi i la resta eren camps oberts destinats al cultiu de la vinya.

Com podeu imaginar fa falta molta imaginació donat l’estat actual de la plaça Trafalgar però, tenim la sort que els nostres veïns colomencs, fa quatre anys van engegar una nova via d’estudi i recuperació de  les vinyes a la llera del Besòs i el passat 16 d’octubre cap allà vam marxar per conèixer de primera mà com es desenvolupa aquest interessant projecte de les vinyes de Can Sabater i poder intuir com era l’entorn original del nostre barri.

Es tracta d’un projecte de vinya experimental dut a terme per l’Ajuntament de Santa Coloma a través de l’empresa municipal Grameimpuls. L’objectiu d’aquesta iniciativa és la recuperació amb caràcter experimental, del conreu de la vinya, molt present fa uns anys a la ciutat de Santa Coloma de Gramanet.

A més a més donat que l’alumnat de GES 2, al mòdul de Geografia II, estan cursant el tema dels sectors econòmics, amb aquesta visita van tenir una bona oportunitat d’aprendre com el sector primari dóna possibilitat de desenvolupar econòmicament una zona amb una proposta ecològica i sostenible.

Si voleu saber més del projecte, feu clic en el següent enllaç: Can Sabater

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>