Llengua i matemàtiques

  • Pi-relats

Un Pi-relat és un microconte on s’amaga el nombre Pi. Cada paraula, ordenadament, ha de tenir la quantitat de lletres dels dígits de Pi. És una idea que agafem de la Universitat d’Alacant i que sabem que s’ha realitzat també alguns centres educatius. Us posem un exemple dels que han participat a la convocatòria de la UA on, a les bases, posen el límit a un pi-relat de 20 paraules: “Oìa a Sara y Julia conversar de camino hacia sus casas. Mientras observaba entendí, conmovida, que al fin lograban amar”. L’aproximació de Pi amagada és 3.1415926535897932384.

Enllaç als Pi-relats

  • Matemàtiques a la llengua

Matemàtiquesllengua és una proposta per fer veure la presència de les matemàtiques en la nostra parla i escriptura quotidiana en forma de dites, frases fetes, expressions…

Enllaç a Matemàtiquesllengua

  • Guies de lectures matemàtiques

Des del CESIRE de l’ambit de matemàtiques (CREAMAT) hem col·laborat amb la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona per publicar dues guies de lectura, una per adults i una altra d’infantil i juvenil, amb la intenció recomanar novel·les, contes matemàtics i llibres divulgatius triats entre els que disposen al catàleg les biblioteques que en depenen d’aquesta Diputació. Aquesta col·laboració s’enmarca en els objectius del C2EM “Construir matemàtiques. Compartir per aprendre”.

    Guia de lectura per a adults “Matemàtiques per a tothom”
Guia de lectura infantil i juvenil “Matemàtiques per a tots”

Share