Escolab: Connectem recerca i aula

L’Ajuntament de Barcelona, dins del programa Escolab, organitza cada any visites a alguns laboratoris i centres de recerca de tot el país dirigides a l’alumnat de l’ESO, batxillerat i cicles formatius.  Aquí trobareu informació més detallada sobre el període d’inscripció, el centres de recerca participants i el procediment  per fer-ne una reserva.

Amb l’objectiu de millorar l’aprofitament pedagògic d’aquesta activitat, els investigadors d’alguns dels centres de recerca i el professorat participen en el programa Connectem recerca i aula. Aquesta iniciativa els posa en contacte per generar recursos educatius al voltant de la visita i es preparen activitats prèvies i posteriors, generant materials que treballen continguts del currículum. Les programacions didàctiques resultants es publiquen amb l’objectiu de ser implementades en visites posteriors per a d’altres centres educatius.

El CESIRE hi participa assessorant els professors i investigadors que desenvolupen aquests materials, i alhora, els dona orientacions didàctiques i en fa una revisió per tal que les unitats didàctiques que es generen s’adeqüin a la proposta de programació competencial del Departament d’Educació.

En aquest enllaç trobareu els materials generats en el marc de la iniciativa d’Escolab Connectem recerca i aula del curs 2017/18.

  • Com evolucionen les plantes? Visita a l’Institut Botànic de Barcelona (IBB, CSIC-ICUB). Institut Doctor Puigvert.
  • La vida a través del microscopi. Unitats de Microscòpia Òptica Avançada i Microscòpia Electrònica del Campus de Medicina – Clínic dels Centres Científics i Tecnològics de la Universitat de Barcelona (CCiT-UB). INS XXV Olimpíada, Oak House School i Institut Vicenç Plantada.
  • Resistència bacteriana: l’amenaça fantasma. Visita a l’Institut de Salut Global Barcelona (ISGlobal). Escola Vedruna Gràcia.
Share