Fabricació Digital: Com Dissenyar Quasi Qualsevol Cosa!

Us presentem els materials de formació del curs Fabricació Digital: Com Dissenyar Quasi Qualsevol Cosa! La fabricació digital ha arribat al currículum i continguts de la tecnologia de secundària de la mà del món maker. Ha començat amb la impressió 3D, i ha incorporat el tall làser i el tall de vinil. La digitalització del disseny i la fabricació aporten a la tecnologia una actualització de continguts i també de metodologia que obren noves possibilitats sobre els processos de fabricació.

En aquests materials es fa una proposta didàctica contextualitzada en el marc de l’aula de tecnologia i en les aportacions de la visió del món maker. Es posa molt d’èmfasi en els aspectes metodològics, de treball en equip, en el disseny i la creació i en el treball amb seguretat per tal d’evitar riscos. En aquest sentit s’ofereixen pautes i eines per concretar la seqüència educativa en la que es dóna molt de valor a aquesta part relacional i creativa.

De les tecnologies tractades, la dedicada a la impressió 3D està més a l’abast dels centres educatius, i les del tall làser i el tall de vinil requereixen màquines que estan disponibles en fablabs i en espais maker amb els que es pot gestionar el seu ús.

L’accés és a través d’un curs Odissea obert a visitants:

https://odissea.xtec.cat/course/view.php?id=67802

Aquests materials han rebut el finançament de:

 

Share