7a Edició del Premi Llegim Ciència – Novel·les

En el marc del projecte Premi Llegim Ciència (PLC) – UVic-UCC es proposa, excepcionalment per a l’edició 2018/19, la lectura de dues obres (fins avui en el PLC es llegia una novel·la) relacionades amb la ciència i la literatura, per afavorir l’impuls de la lectura i estimular la capacitat redactora dels estudiants de centres de secundària dels cursos de 3r i de 4t d’ESO.

En aquesta setena edició del PLC es proposarà als estudiants la redacció d’un relat corresponent a les obres:

Ramón y Cajal. Ara i aquí del científic i escriptor Salvador Macip de Angle Editorial; 2016
Obra que mostra un perfecte joc de miralls que acosta els lectors a dues vides marcades per la passió per la ciència: Santiago Ramón y Cajal i Salvador Macip.

Pompeu Fabra, l’aventura de la llengua de la filòloga i escriptora Gemma Pauné i l’il·lustrador Oriol Garcia Quera, de Rafael Dalmau Editor; 2018. En commemoració del 150è aniversari del naixement del gran lingüista que va codificar i normativitzar el català modern.
Obra on es posa de manifest que Fabra, enginyer de formació i autodidacte en la filologia, va aplicar el mètode científic a l’estudi de la llengua.

El PLC té l’objectiu d’agermanar les ciències, la tecnologia i les lletres. S’organitza des de la Facultat de Ciències i Tecnologia (FCT) conjuntament amb el Vicerectorat de Recerca i Transferència de Coneixement de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i s’emmarca en la proposta d’Impuls de la Lectura del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya (DEGC) per potenciar la lectura com a eina d’aprenentatge en els diferents àmbits del coneixement.