Snap! una eina al servei de l’aprenentatge creatiu

Snap! és un entorn de programació gràfica desenvolupat per la Universitat de Berkeley sota llicència GNU i amb una gran comunitat de programadors a nivell mundial que el fan créixer. És una eina molt potent i versàtil per al món educatiu que s’adapta a l’educació primària i a l’educació secundària, a l’abast de tot l’alumnat, amb un llindar baix i un sostre alt.

La programació és només l’eina pròpia del món computacional que, a més d’aportar-nos un aprenentatge dins del pensament computacional, ens permet abordar qualsevol projecte que faci servir el món digital des d’un punt de vista creatiu, experimental, cooperatiu, lliure i crític.

També hi ha cursos molt interessants a OpenSAP creats per en Jens Möenig (desenvolupador principal d’Snap!) i Jadga Huegle. (Els vídeos són en anglès però amb subtítols automàtics en castellà).
Cal donar-se d’alta a l’entorn per poder-hi accedir (és gratuït): https://open.sap.com/courses?q=snap

Alguns projectes per començar

Per veure com estan fets, modificar-los per provar allò que se us acudeixi, feu clic al projecte i després al botó doble fletxa

 


Snap for Arduino

Una variant de l’Snap! és l’Snap4Arduino que es connecta amb els microcontroladors Arduino i en permet un control total. Això li dona una gran potencialitat en l’àmbit de la computació física.

Materials de suport per a la integració de les tecnologies emergents en el treball per projectes a l’aula.

https://ateneu.xtec.cat/wikiform/wikiexport/materials/crea3/index

Share