LEARN TO CHECK- Taller de verificació digital per a docents

DIMECRES 10 DE MARÇ, DE 16:45h A 19:45h
AMERICAN SPACE BARCELONA
Auditori de la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra
c/ Segre 24-32, 08030 Barcelona

INSCRIPCIÓ I MÉS INFORMACIÓ: pdbarcelona@state.gov

Learn to Check és la primera plataforma web de formació contra la desinformació, amb continguts totalment en obert, i disponible en tres idiomes (català, castellà i anglès), i a la qual donem suport des del consolat general dels Estats Units. Es tracta d’una eina única i pionera que promou l’educació mediàtica i la verificació digital, amb la vocació de ser un recurs per als docents.

Les periodistes i professores universitàries que han creat aquesta eina lideraran aquesta formació d’educació mediàtica gratuïta adreçada a docents de secundària que se centrarà en la detecció de continguts falsos i el foment de l’esperit crític dels joves en tant que consumidors i productors d’informació.

La formació abordarà les eines bàsiques per verificar informació, fotografies, vídeos, continguts online i comptes de xarxes socials. El taller té com a objectiu fomentar el pensament crític en l’ús de xarxes socials i la tecnologia, aprendre a avaluar la informació i proporcionar competència bàsiques, materials i idees que puguin ser d’utilitat a l’aula i així fomentar l’apoderament dels joves en entorns digitals.

(La formació té places limitades i s’acceptaran les sol·licituds per estricte ordre d’arribada. Tindrà lloc a l’auditori de la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra, amb un estricte compliment dels límits d’aforament i les mesures de protecció per a la COVID-19 pròpies de la xarxa de Biblioteques de Barcelona. Si la situació de la pandèmia no ho permet, la formació podrà realitzar-se en línia.)

Share