Dia Internacional de la dona i la nena a la ciència

El dia 11 de febrer és el Dia Internacional de la dona i la nena a la ciència. Per celebrar aquest dia i per reflexionar sobre el paper de la dona en les ciències, des del Cesire us oferim un recull d’activitats pròpies i també propostes que ens han fet arribar altres entitats.

En el marc del  Connecta’t a la Recerca, el Cesire ofereix als docents de primària i secundària la conferència  “Inclusió de gènere en l’ensenyament de les ciències”. Aquesta activitat tindrà lloc el dia 11 de febrer de les 18:00 a  les 20:00 hores. Més informació.

 

Podeu tornar a visualitzar la Càpsula de Medi: Com incorporar la perspectiva de gènere a l’aula? A partir de l’anàlisi de l’acció educativa, ens van donar eines i estratègies per incorporar la perspectiva de gènere en els centres educatius a partir de la utilització d’un llenguatge no sexista i treballant des del currículum. Més informació. El Dia Internacional de la dona i la nena a la ciència pot ser un bon moment per proposar al vostre alumnat la lectura de “L’evolució de la Calpurnia Tate”: la història d’una nena de finals del segle XIX que s’introdueix en el mon de la ciència de la ma del seu avi. Més informació.

Propostes d’altres entitats:

  • #NoMoreMatildas és una iniciativa per a retornar totes les dones científiques ignorades per l’efecte Matilda al lloc on els hi correspon. La pàgina web us ofereix vídeos, contes i altres recursos. Més informació
  • L’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) us proposa que convideu a científiques al vostre centre per fer una xerrada, taula rodona o alguna altra activitat per visibilitzar aquesta professió. Podeu escriure a oceanliteracy@icm.csic.es
  • L’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO)us ofereix una xerrada, a través de You Tube Live, amb científiques d’aquest centre de recerca. Més informació.
  • #EllasInspiranSTEAM. Primera formación STEM 60’ – #EllasInpiranSTEAM realitzada per dues professores de l’àmbit STEAM. Compartiran les seves experiències en l’aplicació dels materials ESERO a l’aula. Més informació.
  • La UB ofereix diverses activitats que es desenvoluparan entre el 7 i 11 de febrer. L’acte central serà la taula rodona «Vull ser científica: nenes i dones en la ciència», que acollirà l’Aula Magna de l’Edifici Històric, el dijous 11 de febrer, a les 12 h. I un ampli ventall d’activitats virtuals
  • Identificació de bones pràctiques coeducatives de referència.Des d’Edualter i el grup d’Educació i Gènere de la Universitat Autònoma de Barcelona, per encàrrec de l’ONG Intered i la Plataforma Unitària en Contra de les Violències de Gènere estan impulsant la recerca La Coeducació a Catalunya, Bones Pràctiques i Reptes, l’objectiu principal de la nostra recerca consisteix en la identificació i visibilització de pràctiques de referència coeducatives en centres de secundària obligatòria de tot el territori català. Més informació.
    #STEAMcat
Share