I Residència Investigació Joan Brossa

A  través de la I Residència d’Investigació, la Fundació vol promoure la recerca a partir de l’arxiu personal del poeta, d’indagar en el procés de treball de l’autor, d’incentivar l’estudi de la creació brossiana i posar-la en relació amb altres creadors, d’obrir els processos d’investigació i compartir-los amb la ciutadania i d’impulsar el pensament crític des de la mediació i interpel·lar la figura de Joan Brossa en clau de present.

Amb la col·laboració del MACBA, articulen un projecte que permeti generar noves lectures i enriquir els relats a l’entorn de l’univers creatiu del poeta. Els projectes es podran presentar entre el 8 de març i el 30 d’abril de 2021. A l’hora de valorar el projecte es tindrà en compte l’adequació de la investigació a les bases de la convocatòria, l’originalitat de la línia de recerca, l’activació del pensament crític a partir de la proposta de recerca proposada, la incidència del projecte pel que fa a l’acció participativa i a la mediació i el grau d’innovació en la presentació dels materials tant des del punt de vista expositiu com pel que fa a l’edició d’un material singular.

El projecte guanyador seleccionate es farà públic el 31 de maig de 2021 i la investigació podrà començar a partir de l’1 de setembre del mateix any.

La dotació econòmica d’aquesta beca serà de 3.000€ en concepte d’investigació i de comissariat expositiu. Els resultats seran exhibits a la seu de la Fundació Joan Brossa amb una exposició que s’inaugurarà al juny de 2022.

Dossier convocactòria

Formulari inscripció 

 

Share