EXPERIMENTS DEL CICLE DE L’AIGUA

Aquesta setmana hem fet dos experiments per comprendre com es produeix el cicle de l’aigua:

  • El primer ha estat fer una maqueta de la terra amb un bol transparent, una tassa, aigua i paper film. El que hem fet ha estat omplir el bol gran amb una mica d’aigua i colorant, després, hem col·locat el bol més petit dintre del bol gran, situant-lo al centre i sense aigua. Hem cobert els dos bols amb paper film i els hem col·locat sobre del radiador per veure què passava. Al dia següent, hem vist vist que al paper film estava ple de gotes d’aigua. Hem pressionat amb el dit el paper fil al centre i hem vist com les gotes s’han anat ajuntant i fent-se més grans fins que han caigut a la tassa pel pes. Finalment, hem retirat el paper film i hem vist que la tassa tenia aigua. Hem reflexionat sobre el que havia passat i hem anat posant nom a les diferents fases que hem observat.
  • El segon ha estat omplir una bosseta hermètica amb aigua. Primer, hem fet un esquema entre tots a la pissarra sobre les fases del cicle de l’aigua. Després, cadascú l’hem dibuixat a la nostra bosseta amb permanent i l’hem omplert amb una mica d’aigua. Finalment, hem penjat les bossetes a la finestra perquè els hi toqui el sol, l’aigua s’evapori, en pujar es condensin i es facin gotetes i es precipitin.

Per veure com els hem fet podeu clicar a la imatge.

Fins aviat!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>