Història

L’any 2004, degut a l’augment de la població de Santa Coloma de Cervelló la Generalitat aprova el pressupost per la construcció de l’Escola Pla de les Vinyes.

El curs escolar 2006/07 comença a funcionar l’escola amb un grup de P3 i un grup de P4. La directora, Francisca Garcia Moreno, compta amb un equip de mestres format per 2 mestres més.

Es crea el Consell Escolar, es posa en marxa el menjador i el servei d’acollida del matí.

L’escola comença a créixer a poc a poc, a mesura que ho fa l’edifici i les seves instal·lacions.
A mesura que passen els cursos, l’equip pedagògic del centre creix, i es va formant el caràcter obert, participador, creatiu i innovador de l’escola.

S’engeguen projectes transversals com l’acondicionament dels espais exteriors, la creació de l’hort, la reestruccturació de l’espai de joc del pati d’infantil, la plantada d’arbres i altres que van donant poc a poc caràcter a la nostra escola.

Any rere any, l’escola treballa un projecte interdisciplinari i per a tots els nivells amb diferents temàtiques que centren l’eix pedagògic de l’escola. El Carnaval esdevé la festa puntal de l’escola, on les famílies participen ampliament, es realitzen les primeres PORTES OBERTES DE PROJECTES.

El curs 2014 l’escola participa en el projecte internacional ERASMUS+ i l’escola torna a sorprendre amb activitats innovadores, multidisciplinars, creatives i competencials per a l’ensenyament de les MATEMÀTIQUES. El claustre rep formació específica i participa en xerrades i conferències, així com també visiten escoles a Itàlia.

El curs 2015/16 l’escola gradua la seva 3a promoció d’alumnes, es renova l’equipament informàtic, s’amplia l’espai exterior de l’hort i s’inicia en la creació de cabanyes per al pati de Primària així com també es renova la pintura dels jocs de pati.

L’escola fa 10 anys, amb un total de 483 alumnes al centre i més de 60 persones en l’equip educatiu comptant professorat, monitoratge i personal extern.

 

 

 

 

 

L’any 2017, els alumnes de 2n de l’escola realitzen el projecte “Per què l’escola és diu Pla de les vinyes, si no hi ha vinyes?” i extreuen les següents conclusions:

  1. Abans a la nostra escola (s.XIX) al nostre poble es cultivaven vinyes per a fer vi. A l’any 1887 va aparèixer la fil·loxera a Catalunya i va arrasar. Els pagesos de Santa Coloma de Cervelló van plantar oliveres, garrofers, cirerers…
  2. Just abans de construir l’escola, al 2005 hi havia un terreny que s’aprofitava per aparcar camions i cotxes.
  3. Aquell any hi havia molts nens i nenes que havien d’anar a l’escola i amb les dues escoles que hi havia no hi havia suficient, així que van decidir fer una altra.
  4. Primer l’escola es deia Escola Santa Coloma, després les famílies dels primers alumnes van decidir posar-li Escola Pla de les vinyes, perquè està situada al barri Pla de les Vinyes.
  5. L’escola va començar amb alumnes de P3 i P4 i cada any anaven augmentant els cursos. Les primeres famílies també van triar el logotip de l’escola d’entre uns quants models que va fer un dissenyador gràfic. El logotip té un raïm, tot recordant els camps de vinyes que hi havia fa temps.