Projecte Tàndem

A l’escola institut Pere Lliscart tenim clar que les noves tecnologies han de ser-hi present a les nostres aules. En aquest sentit, ens esforcem dia a dia per dissenyar nous entorns virtuals d’ensenyament i aprenentatge.
Per aquest motiu, i en col·laboració amb el centre municipal de… Llegeix més»

Gaudim de la lectura

Aquest curs, a classe de llengües, volem que els alumnes gaudeixin de la lectura. Així, quan arribem al centre, dediquem els primers trenta minuts de classe a llegir. Ho fem en parella, amb estratègies de lectura compartida, o bé en veu alta; llegim novel·les per… Llegeix més»

Les dissolucions són… solucions!

Una manera de modelar els coneixements i apropar les ciències a l’aula és mitjançant la indagació i l’experimentació científica. És per això, que des de l’assignatura de Física i Química ens fem preguntes que intentem donar resposta investigant.
El dimecres al matí, al laboratori, l’alumnat de… Llegeix més»

Jocs de sempre

El joc és una eina didàctica de gran importància pel desenvolupament integral i harmònic dels infants. En parlar de jocs tradicionals ens referim a aquells jocs que des de moltíssim temps enrere segueixen perdurant, passant de generació en generació sent transmesos d’avis o familiars a fills, mantenint la seva… Llegeix més»

Treballem les tipolgies textuals

L’alumnat de 2n de primària ha estat treballant com fer un anunci. Per aquest motiu primer han estat observant diferents tipus d’anuncis, en format paper, en imatges a cartells publicitaris, anuncis de la televisió, de la ràdio i fins i tot els anuncis que els… Llegeix més»

Juguem amb les matemàtiques

Les classes de cicle inicial aprenem mates d’una manera molt divertida i ens encanta! Un cop a la setmana fem mates manipulables, tenim un joc diferent per a cada taula i anem rotant. Juguem amb els companys i companyes de la nostra taula, així ens… Llegeix més»

Propostes matemàtiques als ambients

L’aprenentatge vivencial de les matemàtiques ajuda a desenvolupar les capacitats matemàtiques en els infants. Jugant, els nens i nenes aprenen amb motivació a l’hora que es diverteixen amb el que fan. Quan els infants són els propis protagonistes del seu aprenentatge aquest esdevé… Llegeix més»

Tots iguals, tots diferents

El passat mes de Desembre els alumnes de 6è van gaudir de l’activitat “Tots iguals, tots diferents” a l’escola.
L’objectiu d’aquest taller és fer reflexionar sobre la diversitat funcional i la vida diària del col.lectiu de persones amb discapacitat i conèixer de ben a prop… Llegeix més»

L’informatiu

Els i les alumnes d’Aula d’Acollida han fet un Informatiu on presentaven diverses noticies d’actualitat. Primer han triat una noticia de l’Infok i després d’escoltar-la un parell de vegades han fet un resum del més important tenint en compte les parts de la… Llegeix més»

Vivenciem la música a cicle superior!

A 5é i 6é de Primària aprenem música a través d’experiències musicals variades. Per això, escoltem i cantem tota mena de cançons, catalanes, d’altres períodes, actuals o, fins i tot, de pel·lícules. Així mateix, toquem instruments i improvisem amb ells, demostrant la nostra creativitat. Utilitzem… Llegeix més»

La biografia

Els alumnes de sisè hem treballat la tipologia textual de «La Biografia» .
Després de llegir-ne la de Van Gogh i veure quina estructura té, els mestres ens van demanar que en féssim una d’alguna persona famosa que ens interessés o que no coneixíem gaire i… Llegeix més»

La nostra Anna María de Dalí

Els nens i nenes de 5è B aquest trimestre estem treballant el pintor i escultor Salvador Dalí. A més de conèixer fets i anècdotes de la seva vida personal i del que li agradava fer, als tallers de plàstica també estem treballant algunes de les… Llegeix més»

Quina Animalada!!

Les Llúdrigues de primer investiguem i aprenem moltes coses sobre els animals.
Coneixem moltíssims animalets diferents! I ens agraden molt! Alguns de nosaltres tenim mascotes a
casa, que ens encantaria portar a l’escola algun dia per a que els veiéssiu tots!
A través de cançons, de contes i… Llegeix més»

Aprenentatge basat en projectes: El Mediterrani

Com a tancament del 1r trimestre els alumnes de 1r d’ESO hem confeccionat i presentat un atles del Mediterrani una mica particular.
Per començar hem modelitzat un mapa 3D superposant capes de cartó. Com es pot veure a foto ha sigut un treball amb les màximes… Llegeix més»

Experimentem amb rampes

Una de les propostes de l’ambient de ciències son Les Rampes i els seus suports
corresponents.
Amb les rampes oferim un material que permet treballar el llenguatge matemàtic d’una
manera experimental i vivencial.
Les rampes formen part de la vida quotidiana dels nens i les nenes: pujades i baixades
del… Llegeix més»

Why do we rhyme?

A l’educació infantil, els grups de 4 i 5 anys fan immersió a la llengua anglesa una estona per setmana. Avui volem compartir amb vosaltres una de les propostes que més agraden a aquests infants: les rimes.
Cada mes es presenta un poema rimat que té… Llegeix més»

Juguem amb la llum

La taula de llum és una proposta que utilitzem a les nostres aules per a que els infants puguin experimentar lliurement amb diferents materials. En aquesta ocasió amb les peces de construcció.
Durant aquestes activitats els petits gaudeixen molt perquè és un ambient diferent per ells… Llegeix més»