El món de les plantes

Els i les alumnes de 5è, en l’àmbit del Coneixement del Medi Natural i en el marc de la Unitat Didàctica “El món de les plantes”, hem portat a terme un petit experiment  per observar els efectes que té sobre el procés de germinació d’una llavor i de creixement d’una planta, la privació de llum.

Hem plantat en un test,  fesols, cigrons i llenties. Hem col·locat el test dins d’una capsa de cartró i l’hem tancada de forma que pràcticament no hi entrés gens de llum.

En principi les llavors que han germinat amb més rapidesa han estat les dels fesols i de les llenties, mentre que amb les dels cigrons no ho hem aconseguit.

Tant les plantes originades pels fesols com les originades per les llenties han crescut molt en poc temps, encara que amb tiges molt fines i febles (potser perquè estaven buscant de la manera que fos, la llum?) i els que ens ha cridat encara més l’atenció, és que ho han fet amb un color groguenc, gairebé blanc (hem pensat que en no tenir llum, les plantes no poden realitzar la fotosíntesi i per tant tampoc ni els cal ni tenen clorofil·la, substància que els dóna el seu color verd característic que estem acostumats a veure).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>