Projecte de les àligues. Classe de P4

Aquest curs ja fem P4, ens fem grans!. Ja no som l’aula dels  “Gegants”, ara som l’aula de les “Àligues”.

Per això hem vulgut saber més coses d’aquest element popular de valls, tan emblemàtic i estimat. Hem encetat el projecte de les “Àligues”, amb la col·laboració de les famílies. Es van organitzar i cada tarda ens van fer aquestes activitats

:Ens han portat els vestits antics dels aligons i ens els hem posat i hem ballat.

El dilluns, vam fer un titella de pal, amb les cintes i el colomet i tot!

El dimarts, ens va visitar l’Anton Gurí, el creador de les dues àligues actuals. Ens va portar una estatueta i ens va explicar moltes coses: còm la va fer, amb quins materials, quan…També ens fer un dibuix en gran,  per que primer la va haver de dissenyar. Ens va agafar ganer de dibuixar-la nosaltres i axí ho vam fer. Gràcies, Anton.

El dimecres, la Berta ens va explicar el conte de “L’Àliga i la corona màgica” que ens el vam imaginar  i després, vam veure les il·lustracions. Tot seguit vam començar a pintar una escena del conte.

El dijous, vam anar al lloc on es guarden les dues àligues, a l’ajuntament. El Jordi, el conserge ja ens estava esperant. En les va ensenyar i ens hi vam posar a sota…va ser molt emocionant de veure-les, tan magestuoses ! També vam entrar a la sala de plens i vam sortir al balcó. Ens van regalar una àliga per pintar.

El divendres, el Medir ens va portar l’àliga que va construir per poder-la portar…xulìssima! Vam ajudar a pintar les ales amb les mans, simulant les plomes i li vam fer la corona  amb l’ajud de les mares i dels pares. Mentres uns pintaven el full de l’àliga , els altres miraven videus a l’aula d’informàtica de cóm ballaven les nostres àligues i les d’altres indrets. Vam sortir al pati on hi havia la mulasseta ballant al so dels grallers i timbalers de l’escola, amb el Juan.La nostra àliga també va fer la balladeta, acompanyada dels tres aligons. Amb aquest acte festiu vam cloure la setmana participativa de les famílies. Ha estat genial!

A l’aula continuarem treballant el projecte. Gràcies a les famílies per participar. Junts hem fet possible aquesta experiència tan enriquidora.

 

 

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>