ELS NENS I NENES DE CICLE SUPERIOR VISITEM DIFERENTS RECURSOS DE CONSUM ECOLÒGIC I DE PROXIMITAT

Els nens i nenes de cinquè ahir vam visitar un col.lectiu de consum crític autogestionat i una botiga d’alimentació ecològica.

El col·lectiu de consum crític es diu  « Panxa Contenta » , i és a l’Espai Obert de Sants. S’organitzen ells mateixos per tenir tots els productes possibles de proximitat i sense intermediaris. A més, busquen productes respectuosos amb el medi ambient i sempre que és possible, ecològics.

Cada grup del col·lectiu fa una llista setmanal de la compra a partir dels productes que poden portar els pagesos i d’altres no frescos que  tenen al centre (pasta, galetes, oli…) Després, un membre del col·lectiu , quan li toca, va a preparar les cistelles que han encarregat per tal que estiguin preparades i les puguin recollir el dia que toca.

Els productes els porten directament d’horts ecològics de Castellbisbal. Això vol dir que són frescs i de temporada, però pels mateixos motius també vol dir que no hi trobes de tot. Si vols préssecs, o pebrot, per exemple, caldrà esperar quan en sigui época de collita o bé comprar-ho en un altre lloc.

Ens va sorprendre que també tenen làctics i carn, i que reciclen l’oli perquè un dels pagesos el reutilitza per fer anar el seu tractor.

La Botiga d’alimentació ecològica es diu “Capità Enciam”. Allà vam poder comprobar que , a més de verdura i fruita de proximitat (els porten d’horts del Vallès Oriental) , també hi ha un munt de productes ecològics com els que podem trobar en qualsevol supermercat (sabó, pasta, oli, postres, cereals, llegums…). També ens va sorprendre veure que alguns productes eren més cars. Investigarem per saber per què són més cars que els  de les grans superfícies de consum.

Als dos llocs vam observar que intenten que les persones vagin a comprar amb les seves pròpies cistelles o carros, i els productes gairebé no porten envàs, de manera que es gasta menys plàstic i paper. També ens vam adonar que els productes ecològics acostumen a fer-se malbé abans perquè no porten conservants, i això fa que hagis de comprar-los sabent que els has de menjar en menys temps, i per tant, en menys quantitat o tenint molt clar el menú.

La sortida ens va semblar molt interessant, perquè no sabíem que existien llocs així.

botiga

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>