Experimentem a la classe dels Dofins

Aprofitant la setmana de la ciència la Trini, la tieta de l’Eloi, ens ha vingut a ensenyar i a preparar quatre experiments a l’escola.

Hem treballat per racons de 15 minuts aproximadament i a cada racó hem dut a terme una proposta diferent.

Grup 1. Hem preparat una mongeta en un got de plàstic amb una mica de cotó fluix enganxat amb cola. Haurem d’estar atents per observar com creix la mongeta i quin canvi es produeix quan més endavant donem la volta al got deixant una mica d’entrada d’oxigen per la part inferior. No sabem que passarà però de moment ja hem vist alguna mongeta germinar.

Grup 2: La Trini ens ha ensenyat amb el microscopi les cèl·lules d’una ceba amb el blau de metilè. Hem fet de científics i científiques.

Grup 3: Hem experimentat amb una espelma un got i un plat amb aigua. La flama de l’espelma consumeix oxigen de l’aire que hi ha dins del pot fins que l’espelma acaba per apagar-se.
A l’inici de l’experiment, la pressió sobre l’aigua és igual a l’interior que a l’exterior del pot. Però, durant la combustió, la pressió a l’interior del pot disminueix i, aleshores, la pressió de l’aire exterior, la pressió atmosfèrica, empeny l’aigua cap a l’interior del pot.

Grup 4: Hem dissolt sal en un got de plàstic amb aigua calenta i una mica de colorant alimentari. Després hem embolicat un tros de cordill en un pal de fusta i l’hem embolicat. Hem deixat el cordill sucat a dins del got però no sabem ben bé que passarà.

Moltes gràcies Trini!

Enllaç per veure les imatges

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>