ELS COLORS DE L’HIVERN: Somiatruites

El fred i l’hivern han sigut els protagonistes de tots aquests dies i al llarg del trimestre hem estat treballant aquesta estació de l’any. Alguns dies, quan hem observat quin dia fa i el temps, també ens hem fixat en els colors del cel i en com aquests van variant cada dia. Hem vist que el cel no és sempre del mateix color: hi ha dies que té un blau preciós, d’altres està ple de núvols de color blanc o gris, i si ha fet vent a vegades és un xic rosat o lilós. I, fins i tot, algun dia no hem pogut veure el cel perquè hi havia boira que no ens el deixava veure… Llavors, al llarg d’aquest segon trimestre hem estat parlant dels diferents colors de l’hivern i els hem treballat de moltes maneres!

A l’aula vam observar diferents vídeos on el cel és el protagonista, i tenim molt clar que els blaus ens han acompanyat durant tota aquesta estació, però també vam trobar el marró, gris, lila, blanc… Vam decidir crear el nostre propi cel en gran format per tenir-lo dins l’aula. Tot seguit, vam utilitzar una altra tècnica per fer una nova creació: cada infant va realitzar un collage amb tots els colors de l’hivern amb papers de seda.

Un dia mentre observàvem el cel ens vam adonar que la majoria dels arbres estan despullats. Per què no tenen fulles? Què els hi ha passat? Vam sortir al pati a veure’ls i a representar-los, i vam descobrir que els arbres són de fulla caduca i per això a l’hivern es queden sense fulles. Vam comprovar que hi ha arbres que el seu tronc és fi i altres és rugós. També vam trobar arbres que el seu tronc és prim ja que són arbres joves, i altres amb el tronc gruixut perquè són més grans.

I ens vam acomiadar de l’hivern donant pas a la primavera descobrint què són les ampolles sensorials. Cada infant va fer la seva pròpia creació, escollint el seu color preferit de l’hivern. Pompons, purpurina, botons, pinces, paperets, gomes,… diferents tons de blaus, liles, grisos, marrons, beixos, blancs… quants materials i tonalitats de l’hivern vam descobrir, i quines ampolles més màgiques van sorgir!!!

ELS COLORS DE L’HIVERN

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>