Taller sobre l’Escalfamanet Global a 6è

LA TERRA ES FON

El dimecres 30 de gener va venir a l’escola l’Anna. Aquesta noia ens va fer un taller d’allò més interessant; explicant per què la Terra es fon.

Ens va dir que hi ha molt escalfament global perquè la gent; entre altres coses, no separa la brossa orgànica (ni tampoc la resta de brosses). Aleshores, l’atmosfera es va trencant i deixa passar els rajos de sol amb més potència i fa que pugi la temperatura.

És molt necessari de fer el reciclatge correctament per tenir millor cura del nostre medi ambient: si volem respectar la natura i no patir conseqüències en el nostre entorn i provocar un canvi climàtic.

Ens va impactar molt l’experiment en el qual va fer un simulacre en una ampolla posant 40ml de vinagre i dues cullerades soperes de bicarbonat. Això va fer una reacció química i va fer un hivernacle artificial. Aleshores, va demostrar el que li passa a la nostra atmosfera i com s’està escalfant de manera alarmant. Vam observar la temperatura ambient i la temperatura dins l’hivernacle artificial i hi havia una diferència de més de 10ºC .

Aquest fenòmen es deu a més de no reciclar correctament a l’emissió de gasos contaminants a la nostra atmosfera degut a excés de cotxes, fàbriques, explotació de granjes, tala excessiva d’arbres i consum massiu d’energies no renovables i contaminants com: el petroli, el carbó, el gas…
Hauríem de reflexionar perquè tot contribueix a que s’estiguin desfent els casquets polars, canviïn la flora i la fauna i es produeixin fenòmens meteorològics alarmants que condueixen a desastres naturals.

Entre tots podem ajudar en el dia a dia per reduir la contaminació i fomentar hàbits més saludables ( com anar amb transport públic, bicicleta…)
Creiem que hi guanyarem tots fent un món millor i en la nostra salut.
És la nostra responsabilitat i el nostre futur.

Els nens/de sisè.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>