INTERDISCIPLINARI CICLE INICIAL: “FEM 50 ANYS”

Pàgina general del projecte

A cicle inicial hem descobert diferents materials que s’han utilitzat a l’escola durant els darrers 50 anys i nosaltres desconeixíem. Fins i tot va venir la televisió per gravar com reaccionàvem!

Ho voleu veure? Clica aquí per veure el vídeo: AIXÒ QUÈ ÉS?

Ens vam adonar que molts objectes els continuem utilitzant actualment però són una mica diferents. Se’ns va despertar la curiositat i vam voler saber més sobre aquests materials, així que vam investigar sobre el pas del temps d’aquests objectes. Al passadís de l’escola podreu veure una línia del temps que mostra els diferents materials que s’han utilitzat a l’escola els darrers 50 anys.

Però el més divertit de tot, va ser poder experimentar i vivenciar l’ús d’aquests materials. Vam escriure els nostres noms amb ploma i tinta com feien els nostres padrins. Vam buscar l’escola de Bellvís en un mapa antic, però ens quedem amb el google maps. Vam escriure en una màquina d’escriure i en un ordinador. Entre l’àbac i la calculadora no hi ha color!, la calculadora és molt millor! Vam descobrir la pissarra de guix amagada a la biblioteca, però se’ns dubte ens quedem amb la nostra pissarra digital. Per buscar informació abans feien servir enciclopèdies, vam comprovar que és molt més ràpid la Viquipèdia.

Per acabar, les mares i àvies ens van ensenyar a enfilar l’agulla i amb la seva ajuda vam decorar una bosseta de berenar.

Hem après moltes coses sobre els materials escolars dels darrers 50 anys, hem vist com ha evolucionat la nostra escola i ha estat molt curiós i divertit posar-nos en la pell dels alumnes d’abans. Però ENS ENCANTA L’ESCOLA DE BELLVÍS COM ÉS ARA!

 

Clica aquí per veure les fotografies: