Avui al taller de cuina, famílies i alumnes, han fet unes croquetes boníssimes!
CROQUETES DE PERNIL DOLÇ I FORMATGE:
30gr de mantega
1 cullerada d’oli
1 ceba petita
200gr de pernil dolç
350 ml llet
130gr de formatge ratllat
3 cullerades de Maizena
Sal
Preparació:
En una paella posem la mantega i la cullerada d’oli, quan la mantega està fosa posem la ceba i la sofregim. Quan comença a estar d’un color daurat hi posem el pernil dolç tallat a dauets petits, ho remenem bé i hi afegim la llet.
En una tassa hi posem la maizena i un raig de llet per dissoldre-la.
Quan la llet comenci a bullir, hi afegim la maizena que hem barrejat i ho remenem amb un batedor manual. Quan ja ha quedat espès hi afegim el formatge i continuem barrejant i quan el formatge està fos, ho parem i ho deixem reposar 12 hores a la nevera.
Després els hi donem forma de croqueta I ho passem per farina, per ou i finalment, per pa ratllat.
DE PASTANAGA:
Us deixem l’enllaç de la recepta. Són molt ràpides i fàcils de fer. Que les gaudiu!
DE PHILADELPHIA I PIPES:
1 pot de Philadelphia
1 paquet de pipes pelades salades o no.
Preparació:
Amb dues culleres de postres intentarem fer boletes amb el formatge per després passar-les amb les pipes com si les arrebosséssim i ja les tenim llestes per mejar!!
CRESTES DE VERDURES:
– pastanagues
– carbassa
– carbassó
– ceba tendra
– oblees de crestes
– tomàquet sofregit
– 1 ou
Posar la ceba a sofregir a la cassola, quan està cuita, afegir la pastanaga, la carbassa i el carbassó. Quan el sofregit de verdures està fet, s’hi afegeix el tomàquet. Es deixa reduir.
Es posa una cullerada de barreja al mig de l’oblea. Es doblega l’oblea per la meitat i es segella amb l’ajuda d’una forquilla. És preferible no omplir massa la pasta perquè aleshores la cresta no es tanca bé i el sofregit de verdures sobresurt.
Amb l’ajuda d’un pinzell es pinten les crestes amb ou. I ja es poden fregir!