DESCOBRIM NOUS SABORS

Avui al taller de cuina hem descobert nous sabors:

1) HUMMUS CLÀSSIC:

Ingredients:

1 pot de cigrons

3 cullerades de Tahin

2 cullerades d’oli d’oliva

½ llimona exprimida

1 all

Comí

Sal

Preparació: Ho posem tot en un got per la batedora i ho triturem fins que quedi puré, si veiem que queda molt espès, hi afegirem una mica d’aigua.

Ho servirem en un bol i hi podem afegir una mica de pebre vermell dolç a sobre. Acompanyarem l’hummus amb bastonets de pa, torradetes, pastanaga, api…

NOTA: Aquest serà la base dels següents.

DE REMOLATXA: Afegirem ½ remolatxa cuita.

D’ALVOCAT: Afegim 1 alvocat madur i una mica de coriandre.

D’OLIVES: Afegim unes 10-15 olives negres sense pinyol.

 

2) GASPATXO:

Ingredients:

1kg de tomàquets madurs

2 grans d’all

50gr de pebrot verd

40gr de ceba

70gr de cogombre

100gr d’oli d’oliva

1 culleradeta de sal

Preparació: Rentarem i tallarem a trossets petits totes les verdures, després ho triturarem. Un cop ho tinguem fet ho passarem pel xino per treure’n la pell i les llavors que hagin pogut quedar, posarem l’oli i ho barrejarem. Ho servirem fresquet acompanyat de trossets de pa torrat i/o verduretes crues (pebrot, tomàquet, cogombre…)

NOUS SABORS

Us deixem dues recomanacions:

  1. https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/manduka/dip-dhummus-amb-verduretes-suu/video/5993532/#.XkAWtHPueMg.whatsapp
  2. Cuinem a 4 mans. Receptes per fer amb nens. De Xesco Bueno i Anna Clariana de l’editorial Larousse (2018)