Avui al taller de cuina hem descobert nous sabors:
1) HUMMUS CLÀSSIC:
Ingredients:
1 pot de cigrons
3 cullerades de Tahin
2 cullerades d’oli d’oliva
½ llimona exprimida
1 all
Comí
Sal
Preparació: Ho posem tot en un got per la batedora i ho triturem fins que quedi puré, si veiem que queda molt espès, hi afegirem una mica d’aigua.
Ho servirem en un bol i hi podem afegir una mica de pebre vermell dolç a sobre. Acompanyarem l’hummus amb bastonets de pa, torradetes, pastanaga, api…
NOTA: Aquest serà la base dels següents.
DE REMOLATXA: Afegirem ½ remolatxa cuita.
D’ALVOCAT: Afegim 1 alvocat madur i una mica de coriandre.
D’OLIVES: Afegim unes 10-15 olives negres sense pinyol.
2) GASPATXO:
Ingredients:
1kg de tomàquets madurs
2 grans d’all
50gr de pebrot verd
40gr de ceba
70gr de cogombre
100gr d’oli d’oliva
1 culleradeta de sal
Preparació: Rentarem i tallarem a trossets petits totes les verdures, després ho triturarem. Un cop ho tinguem fet ho passarem pel xino per treure’n la pell i les llavors que hagin pogut quedar, posarem l’oli i ho barrejarem. Ho servirem fresquet acompanyat de trossets de pa torrat i/o verduretes crues (pebrot, tomàquet, cogombre…)
Us deixem dues recomanacions:
- https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/manduka/dip-dhummus-amb-verduretes-suu/video/5993532/#.XkAWtHPueMg.whatsapp
- Cuinem a 4 mans. Receptes per fer amb nens. De Xesco Bueno i Anna Clariana de l’editorial Larousse (2018)