Aquesta setmana celebrem a l’escola la Setmana BIO.
Una setmana per conèixer la producció i l’alimentació ecològica. A l’escola farem activitats entorn a l’hort escolar, a la plantació, germinació de llavors, els espais verds de l’escola i l’alimentació ecològica.
En el següent link podreu trobar la informació del que fan a la resta d’escoles de Catalunya i a la nostra.
http://setmanabio.cat/#!/escola
Als diferents cicles i cursos estem realitzant moltes activitats relacionades amb la gran plantada i la setmana BIO.
- A P3 han realitzat activitats relacionades amb la plantació de boix, amb l’observació i creació d’una cargolera i a la recolecta d’atmelles, de l’atmeller del seu pati i l’excursió a una de les fruiteries del barri: Cal LLuís. Aquí us deixem dos links amb algunes de les fotos: https://photos.google.com/u/2/share/AF1QipM94V2GdsndXsUPHIOeCo-ZNtrTVhJG0bEDoYP8RsT84XJphf2zA_ZFgYh9LZSjJA?key=dTZwZk50X3RZdDhTSWlVeHhmWlA0OHNTeDhOdXNR https://photos.app.goo.gl/wUiHTQvtwsHduMJL8
- A P4 han fet les següents activitats: https://agora.xtec.cat/ceipgarcialorca-montbui/p4/setmana-bio-2/
- A P5 els nens i les nenes han anat a comprat el planter a la cooperativa Agropecuaria Igualada o també coneguda com el Sindicat de Pagesos. Va ser una visita molt instructiva van aprendre com es feia planter i que s’ha de plantar seguint el Calendari del Pagès; van comprar bròquil, col-i-flor, enciam, escarola,bledes, espinacs i col. Amb aquesta varietat tindran un hort ben proveït de verdures!!.. I l’endemà ho han plantat tot al seu espai de l’hort. Ara els toca esperar i SEGUIR EL RITME DE LA TERRA. Com a cloenda d’aquesta setmana bio ens va venir a explica un enginyer agrònom, que té una botiga de fruites, com és la fruita i verdura ecològica i de proximitat, en què ens hem de fixar… Aquí us deixem unes fotos: https://photos.app.goo.gl/63nkZA79E4GgC4347, https://photos.app.goo.gl/JQhTLq3JFrSDxTty9
- A 1r els i les alumnes han fet un petit estudi sobre els esmorzars que portem a l’escola. A continuació, vureu que ho ha dues gràfiques: la primera ens dóna a conèixer el tipus d’esmorzar que hem portat dilluns 22 d’octubre i el dimarts dia 23 d’octubre (el dia de la fruita); la segona gràfica ens diu quin tipus de fruita hem portat el dimarts. Aquí us deixem l’enllaç dels gràfics:https://drive.google.com/file/d/1ZJwlU0e2gpBSWp-kQnuw9cRDvzZ2sSaG/view?usp=sharing
- A 2n els infants han treballat aspectes relacionats amb l’alimentació saludable a l’escola, és a dir, l’esmorzar, i també quins són els embolcalls més ecològics que poden fer servir. Tot això ho han fet d’una manera molt matemàtica, fent estadístiques, gràfics, etc. El dimarts van mirar quines fruites eren les més populars i quines les menys i el dimecres van observar els esmorzar i com estaven embolicats. Aquí us deixem unes fotos dels murals: https://photos.app.goo.gl/rN7Lz6UgKYynwX8J7
- A 3r han realitzat les següent activitats: https://agora.xtec.cat/ceipgarcialorca-montbui/primaria/3r/setmana-bio
- A 4t han realitzat una volta per observar la comarca: https://agora.xtec.cat/ceipgarcialorca-montbui/primaria/4t/volta-per-observar-la-comarca/ … i també han començat a treballar l’hort d’aquest curs: https://agora.xtec.cat/ceipgarcialorca-montbui/primaria/4t/comencem-lhort-del-1819/
- A 5è han realitzat activitats entorn a la germinació de fruites de temporada, per poder observar el creixement de les plantes d’una manera més biològica. Han extret les llavors i les estan cuidant per tal que germinin. Hem germinat: mandarines, taronjes, llimones i raïm, i hem plantat tomàquets per observar si ens surt la planta. Aquí us deixem un link amb fotos:
https://photos.app.goo.gl/7VxPqBXf3oQQWRFy9
Com a cloenda de tota la setmana i de les activitats realitzades a l’escola, se’ns proposa anar a fer un tastet de fruites de temporada i a conèixer algunes de les icones que identifiquen les fruites i verdures de Catalunya i les de proximitat. Tot això ens ho explica en Rafa un fruiter de la comarca que era antic alumne de l’escola Garcia Lorca. També ens fa conèixer la diferència entre els productes més de qualitat i els processats en fàbriques. Aquí us deixem unes fotos i un vídeo d’alguns moments de la xerrada.