Setmana de la mobilitat 2019

Els nens/es de l’Escola participen de la Setmana de la Mobilitat . Han realitzat l’activitat que proposa la “TUS setmana de la mobilitat” a Sabadell.

Aquí podeu veure un petit vídeo  Tus setmana de la mobilitat 2019

Què és la Setmana de la mobilitat?

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. Amb el lema ‘Camina amb nosaltres!’, la Setmana del 2019 ens anima a moure’ns de manera sostenible, saludable i segura: caminar o anar en bicicleta són activitats beneficioses no només per a la nostra salut i per al medi ambient, sinó també per la nostra butxaca!

Els objectius principals de la Setmana són els següents:

  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

Enllaç directe a la nova edició de la revista la Ceba

Doncs aquí teniu l’enllaç a la nova edició de la revista la ceba . Es tracta de tot un seguit d’experiències i activitats que podeu descobrir a continuació. No hi ha temps per l’aborriment aquest estiu !!

Cliqueu a sobre de la imatge per accedir a la revista la Ceba.

 

 

 

Acte de celebració del Comiat de 6è 2019

Aquest no és un adeu , és una mostra de la celebració que es mereixen els nostres alumnes al finalitzar l’etapa de primària. És una celebració i una festa del pas de primària a secundària amb tota la il·lusió i esperances d’èxit que es mereixen. Que sigueu feliços i porteu en el bon record la vostra escola i totes aquelles persones que ús estimen o ús han ajudat al llarg de la vostra escolaritat.

Gràcies a tots/es els que han fet possible l’organització i celebració d’aquest acte.

Aquí teniu un enllaç per descarregar el vídeo (en bona calitat 995MB) de l’acte de celebració del Comiat de 6è 2019

Vídeo acte de Celebració del Comiat de 6è 2019

 

A continuació, un seguit de vídeos i fotos de l’acte de celebració del Comiat de 6è 2019

Recull de fotos i vídeos de la jornada de l’acte de Celebració

Sortida Casa de Colónies “El Vendrell”

El divendres dia 14 de juny , tots els nen/es de l’Escola Font Rosella van anar d’excursió a la Casa de Colònies “El Vandrell” (Hostalric). Des de P3 a 6è , els nostres alumnes van gaudir d’activitats diverses en un entorn natural envidiable. Les activitats van ser diverses ; tir amb arc , Escalada , tirolines , carreres amb balanzebikes, gimcana de jocs, contes per petits , jocs de pistes …. tot un ventall d’activitats que va agradar molt als nostres nens/es. Fins hi tot, alguns mestres no es van poder aguantar les ganes de probar algunes activitats.

Aquí teniu una petita mostra de les activitats que van realitzar els nostres nens/es.

Cliqueu la imatge per veure més fotos relacionades

Dia de la convivència 2018- 2019

A la nostra escola s’ha celebrat una nova edició del dia de la convivència.  Els nens/es de l’escola Font Rosella han gaudit d’un esplèndid dia de la convivència. S’han fet  grups de nens/es barrejats de més petits a més grans. Els més grans han tingut cura dels més petits i han facilitat que tots participin i es trobin a gust.

Distribuïts pel pati, els nens/es han pogut participar en moltes activitats i jocs: Maquillatge creatiu, pinta cares, carreres de xapes, confecció de collarets, joc del paracaigudes, joc de les cadires,  tatuatges, circuits de pista, pintura en mural i ball de zumba! Després s’ha fet un bon esmorzar amb xocolata i finalment, s’ha continuat la diversió  ballat al ritme d’un grup de música tradicional catalana.

Podeu accedir a les fotos i vídeos de la jornada.

Fotos i vídeo — Convivència- jocs, xocolatada i balls.

 

 

 

 

Dia de les Danses 2018-2019

El darrer Dijous 11 d’abril es va celebrar al pati de l’escola el Dia de les Danses. Aquest any, el tema de referència eren les Danses Tradicional d’arreu del Món.  Cada nivell, des d’infantil fins a primària, va ballar una dansa tradicional de països com Alemanya, França, Dinamarca i algunes altres típiques de Catalunya i el País Basc.

Podeu accedir a les fotos i vídeos de la jornada i esperem la mateixa col·laboració de pares i mares per a anys següents.

Carnestoltes 2018 – 2019

Aquest any, el Carnestoltes a l’escola Font Rosella ha sigut festa grossa. Els alumnes , mestres i pares/mares de l’escola s’han sumat a la celebració del Carnestoltes. Ja és sabut que en una festa quan més sóm millor !! .

El divendres, tots els nens/es de l’escola es van disfressar del que van voler i així també els pares/mares i mestres de l’escola. A la tarda es va fer una gran desfilada a la pista del pati i tots/es van gaudir de lluir i veure disfresses.

Per la tarda va fer bo i amb  una xocolata  ben bona es van carregar les piles. Desprès d’aquest berenar va començar la música i el ball, tothom va ballar i molt bé que s’ho van passar !!

El temps va passar volat i així ens acomiadem del Carnestoltes , fins aviat !!

 

Fotos i vídeos del Carnestoltes ——>> https://photos.app.goo.gl/XvVFSqTQC4Vm12xy7

 

Dia mundial de la Pau i la No-violència a l’escola.

Cada 30 de gener, des de 1964, se celebra el dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP) per recordar el llegat de Mahatma Gandhi el dia que es commemora l’aniversari de la seva mort.

El passat dimecres, 30 de gener , l’escola Font Rosella ha volgut recordar aquest dia mundial de la Pau i la No-violència. Volem un món més just i sense guerres, que la tolerància i el diàleg serveixi per escoltar-nos i poder conviure en Pau.

A l’hora del pati tota l’escola s’ha agrupat a la pista en forma d’un gran cor. Hem fet el que el cor ens demana , s’ha cantat  en favor de la Pau, tot  desitjant que el món sigui un món millor. El nostre cor continuarà bategant dia a dia, per aconseguir aquest propòsit.

Aquí en teniu una mostra :

I aqui un video : (Cliqueu l’enllaç) —–))) PLAY_VIDEO

A continuació, més informació del dia mundial de la Pau i la No-violència a les escoles. Cliqueu el següent enllaç

http://xtec.gencat.cat/ca/centres/celebracions/2017/denip/

 

 

 

 

L’Escola Font Rosella us desitja Bon Nadal , Feliç any nou i bons Reis

Abans de finaltizar el trimestre, els nens/es i tota la comunitat educativa de l’Escola Font Rosella s’han esforçat per decorar l’escola i desitjar a tothom unes bones festes . Des d’aquí us volem mostrar com s’ha decorat la nostra escola. Que gaudiu de les festes , tant com podeu!!

A l’entrar a l’escola podeu veure …  

Els més petits han fet cagar el Tió. (Cliqueu el Tió)

   

Els més grans han fet l’àmic invisible

Cliqueu aqui : ——- > Video Nº1

Cliqueu aqui : ——– > Video Nº2

I tots hem cantat nadales que és el més apropiat en aquestes dates

[2 videos , cliqueu les icones] [conversió a video digital amb alguns defectes d’audio]

Fotos de tot el concert de Nadales a continuació :

 

 

Santa Cecilia 2018-2019

Com es tradició en aquesta escola, de la celebració de Santa Cecilia en participa tota l’escola.

Els més grans organitzen una actuació músical i els nens/es de l’escola els poden veure en directe.

Els nostres músics toquen intruments molt variats , com el violí , la flauta , la guitarra …fan goig de veure !!

A continuació en podeu veure alguna mostra :

 

 

  Concert de Santa Cecilia

Casetes 2018 (jocs al pati)

El passat divendres 15 de maig, i com ja és costum en aquesta escola, hem celebrat una nova edició de “Les casetes” (jocs al pati). Les nenes i els nens han pogut probar tots els jocs que han proposat els mestres de l’escola. Hi vam comptar amb una gran varietat de jocs, com ara de punteria, esportius, de tatuatges, d’elaboració de polseres maquillatge, de dansa i balls amb música… però tenint present que feia molta calor ens hem adaptat a les circumstàncies. Finalment, els jocs han estat un èxit i tant nens com mestres hem gaudit d’una jornada fantàstica i remullats d’aigua.

Setmana Cultural_2018 “L’alimentació”

Aquest any s’ha treballat l’alimentació al llarg de tota la setmana cultural. També s’ha aprofitat per fer feines relacionades amb Sant Jordi.Entre  tots els cicles s’han treballat aspectes i  exposat treballs en relació a l’alimentació. Finalment, els nens han après moltes coses interessants alhora que s’ho han passat molt bé i han adornat l’escola. Al llarg d’aquesta setmana tan especial, l’escola s’ha convertit en un restaurant , una fruiteria …. Aquí us deixem una mostra.

Projecte de la fruita

L’escola Font Rosella ha decidit participar en el projecte d’alimentació saludable (Projecte de la fruita) impulsat pel departament d’ensenyament de Catalunya. Un cop al mes  els nens i nenes de l’escola podran degustar peces de fruita fresca. Esperem que aquesta experiència motivi un bon hàbit saludable i els nens/es mengin fruita més sovint.

flecha-imagen-animada-0146flecha-imagen-animada-0146
Més informació del projecte de la fruita

Agraïment a les famílies i equip docent – GLORR Fundació-

glorr_cabecera
Carta d’agraïment – GLORR Fundació

Estimades famílies i equip docent,

L’equip de GLORR Fundació, us agraeix la col·laboració rebuda a aquesta campanya de tardor 2017, en la recollida de roba usada, calçat, mantes, material de nadó, etc. efectuada al vostre centre educatiu.

Ens heu facilitat la tasca de difusió de la campanya, el repartiment de les bosses entre els alumnes i la recollida de les mateixes situant les bosses en un lloc de fàcil accés.

Gràcies a les vostres donacions, des de GLORR Fundació  continuem amb la classificació de la roba i calçat, per la preparació de les bosses amb ajudes per entregar a Centres Educatius, AMPA i Serveis Socials.

Esperem seguir comptant amb la vostra col·laboració per la propera campanya que efectuarem a la pròxima primavera del 2018.

Per a més informació podeu visitar la pàgina web  www.glorr.org

Rebeu una cordial salutació

José Mª Sanz

www.glorr.org
fundacion@glorr.org
Tel. 93 804 4512 – 93 803 9467 – 622 134 040

L’acte de Graduació de Sisè

El passat dia 20 de Juny, vam fer l’acte de graduació i l’acomiadament de sisè. Uns moments molt emotius, on els alumnes van llegir un discurs molt maco, donant les gràcies a tots els mestres de l’escola per tot l’aprenentatge après i totes les experiències viscudes. Van cantar cançons i es va fer l’entrega de diplomes i orles. També, vam veure un vídeo on es podia veure tota l’evolució dels nens des que van entrar a P3 fins ara. Tothom ho va gaudir molt, i sobretot els nens, que van recordar moltes situacions de tots aquests anys i es van emocionar molt.

Ja ha acabat una etapa per ells, i des de tot l’equip de l’Escola Font Rosella, els desitgem molta sort!

Us deixem l’enllaç del vídeo.

Acomiadament de Sisè

 

 

 

Campionat d’Hoquei 18_19

Des de l’àrea d’Educació Física , els nens/es de quart i cinquè de la nostra escola, han protagonitzat un impressionant campionat d’hoquei. La semifinal i final del campionat ha tingut lloc aquest passat dijous 21_3_17 per la tarda. Tots els nens/es de quart i cinquè han pogut presenciar els 3 partits més apassionants del campionat. Tothom ha viscut aquests últims partits amb molta emoció i amb ganes que els seus companys/es passessin a la final. La final l’han protagonitzat els nens de 5èB i 4tB , en un partit esplèndid ple de detalls de qualitat i bon joc. El nivell de joc i d’esforç  ha estat molt igualat, però finalment,  la sort i l’encert ha jugat a favor de 4t que s’ha endut el partit (2 a 1). Un partit que fins l’últim segon ha pogut guanyar qualsevol dels 2 equips. Aquest any els de quart han fet història !! han guanyat un campionat que  feia molts anys que els de quart no guanyaven.

Moltes gràcies i felicitacions a tots els equips , que ens han ofert  undels partits més disputats dels últims temps. Esperem continuïn practicant hoquei i d’altres activitats esportives. Segur que es continuen divertint i jugant a un gran nivell.

Les millors imatges del campionat: