CARNESTOLTES LLIURE D’ESTEREOTIPS

Des de la comissió de gènere volem convidar a reflexionar sobre un Carnestoltes lliure d’estereotips. Per això hem preparat uns fulls de mà amb unes il·lustracions i unes recomanacions adreçades a les famílies:

COSES A TENIR EN COMPTE A L’HORA DE TRIAR LES DISFRESSES INFANTILS
. Descartar aquelles que suposin una “hipersexualització” que afecta, en molts casos, a nenes i adolescents. Per exemple, les disfresses que existeixen en dues versions: la temàtica per als nens i la “sexy” per a les nenes.
. Ser conscients que el sexisme també es manifesta amb el gènere de les disfresses: normalment els bombers, astronautes i metges estan representats per nens, mentre que les nenes protagonitzen les disfresses d’infermera o animadora.
L’ideal és..
Que les disfresses puguin ser utilitzades indistintament per nenes i per nens.
Que desenvolupin la imaginació i afavoreixin la creativitat. La millor disfressa és, possiblement, la que fabriqueu vosaltres tenint en compte les fantasies i somnis de les nenes i els nens.
Que permetin que la nena i el nen estiguin tranquils amb la disfressa que volen. Tant si un nen es vol disfressar de princesa com si una nena vol anar de spiderman.

Viu el carnaval lliure de rols i estereotips sexistes!