Engeguem els Espais de Treball a la Comunitat de Mitjans

Tal i com  havíem anunciat a les reunions d’inici del present  curs 2017-18 els mestres portàvem  uns anys reflexionant i visitant altres escoles buscant noves maneres de presentar situacions de treball, també a l’educació Primària, que fossin coherents amb el nostre Projecte Educatiu global i recollissin d’alguna manera enfocaments d’aprenentatge que ja practiquem a Educació Infantil des de la creació de l’escola ara ja fa 10 anys, però adaptades a la realitat amb les exigències de la Primària i atenent la diversitat dels nostres alumnes.

A partir d’un buidat del currículum oficial dels cursos de la Comunitat de Mitjans, vam identificar quins aprenentatges curriculars de les àrees de llengua catalana (lectura/escriptura), llengua anglesa (llenguatge oral), matemàtiques ( mesura/geometria/raonament/càlcul )  eren susceptibles de ser treballats en grups heterogenis combinant alhora nens de 1r. 2n i 3r. de Primària, procurant augmentar el grau d’autonomia global del nen i les relacions d’aprenentatge entre infants de diferents edats on els uns poden ajudar i col.laborar amb els altres.

Per fer-ho hem hagut d’adequar l’Espai i el Temps escolar. Quan a l’Espai hem alliberat i dotat espais dins les aules grans de grup o petites de suport  i dels passadissos. Quan al Temps hem aconseguit fer coincidir 11 mestres per poder fer 10 grups més reduïts en la franja de després del pati dels dilluns, dimarts, dimecres i divendres.

                                                                    Els nostres espais de treball:

Clar i català Fins l’infinit Language Lab  Geometrix

Menjamots

Fem de detectius Les mil i una Espai d’art El Mercat El poder dels nombres

En aquestes primeres setmanes de posada en marxa dels Espais hem pogut posar a prova les activitats dissenyades i en general hem de valorar-les com a molt adients i aquesta experiència ens servirà per poder fer els reajustament que calgui i  implementar-les plenament durant el pròxim curs.

A manera de petita mostra podeu mirar algunes imatges del desenvolupament dels Espais de Treball en aquesta Presentació d’imatges

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>