Minimons (Petits)

Cada dia quan els infants arriben a l’espai senten la necessitat d’apropar-se al material. Observen cadascuna de les pedres, branques, xapes, botons, pinyes… fins que fiquen les seves petites mans dins dels recipients per poder sentir-los.

Després agafen una peça i la contemplem com si d’un tresor es tractés. Ja tenen l’essencial per començar: tots els estímuls sensorials que han rebut han despertat en ells la necessitat de crear allò que ara sols hi és a la seva imaginació.

I així, a sobre d’una base, comencen a deixar fluir la seva imaginació i a crear el seu petit mon inventat.

Al cap d’una estona podem escoltar converses com aquesta “jo estic fent una granja per cuidar dels animals” diu P. de P3, i A. de P4 li respon “doncs jo estic fent una torre perquè pugin els ninots i des d’allà podran veure coses molt lluny”.

Cadascun immers en la seva creació, i fins i tot alguns en creacions en comú, van donant-li lloc i significat a cadascuna de les peces que van col·locant, desenvolupant així multitud d’habilitats com la motricitat fina, la persistència, la comunicació i la intel·ligència social.


Feu clic a la fotografia per veure tot l’àlbum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>