Maquinem (grans)

Maquinem està basat en la teoria de les peces soltes de Simon Nicholson. Quan l’alumnat està acabant cicle mitjà i  arriba a cicle superior donem per fet que han deixat d’interessar-se pel joc en la seva vessant més simbòlica. Quantes sorpreses ens poden proporcionar encara!.

Maquinem vol estendre els mini-mons de petits i mitjans als creixents interessos dels grans però respectant tot allò del nen i la nena petita que encara no han deixat de ser, promovent la versatilitat del material i les possibilitats de creativitat i imaginació dels infants.

La tecnologia cada vegada hi té més presència però la creació del mini-món al que l’infant dóna vida segueix com a essència de l’espai.

Ens trobem a la classe, expliquem quina mena de propostes trobaran, l’increïble varietat i ordre del material del que gaudiran i és a les seves mans continuar gaudint, que les regles diuen que tota construcció ha de ser feta sobre una base i que la llibertat que tenen marca com a únic límit la seva imaginació.

Stop-motion, selves, granges, partits de futbol sobre una eixerida catifa de gespa, xapes… (els adults ploraríeu d’emoció o de nostalgia), ratolins-robot fent itineraris impossibles, jocs de construcció de fusta o muntatges de LEGO fets en solitari o en equip.

Però el més estimulant de viure un espai com el “Maquinem” és que siguin quines siguin les teves propostes, els infants sempre van un pas més enllà de l’adult, sempre les superen en audàcia i cada dimecres donen una lliçó sobre la màgia i l’alegria de crear amb els materials més inesperats a les seves mans.

Clica a la foto per veure més imatges de l’espai

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>