Llibreta personal a la Comunitat de Mitjans

A la Comunitat de Mitjans treballem l’escriptura a partir dels racons de llengua i també a partir de la llibreta personal de cada nen i nena.

La llibreta personal és un recurs que ens permet acompanyar l’aprenentatge de l’escriptura d’una manera propera, vivencial i significativa i funciona de la següent manera:

Els infants enganxen fotografies del seu dia a dia a l’escola, de moments i/o activitats rellevants per ells i elles que han de descriure amb les seves pròpies paraules. Així aconseguim que l’escriptura per ells tingui un sentit i sigui prou motivadora ja que com sabem, la motivació a l’hora d’aprendre juga un paper decisiu.

Cada nen/a té la seva llibreta amb els seus propis relats que són diferents de la resta dels companys/es.

Com que es tracta d’un treball tan personal normalment es realitza en sessions amb mig grup d’alumnes per tal de que la mestra pugui ajuda-los de manera individualitzada.

El fet de deixar llibertat als nens/es a l’hora d’escriure és un exercici molt potent ja que el nen/a ha de fer un treball intern de pensar abans d’escriure i d’organitzar les seves idees perquè els seus textos siguin entenedors, tinguin coherència i cohesió. És una activitat que posa en pràctica i desenvolupa moltes competències bàsiques de l’infant així com un gran esforç i concentració  i que alhora genera una gran satisfacció personal en ells.

El procés de qualsevol aprenentatge deixa en els infants una petjada que perdura tota la vida. Per tant, hem de vetllar perquè aquest procés sigui una experiència agradable, plena de sentit i significat.

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>