Els espais ja són a la Primària!!

Per fi va arribar el 31 de gener! Avui encetem els espais a Primària. I us preguntareu: Què és realment un espai?

Els espais d’aprenentatge són ambients dissenyats per tal que infants de diferents edats juguin i experimentin junts a partir d’uns materials que desperten la seva curiositat i els porten a gaudir plenament del seu instint natural de descoberta.

El treball mitjançant els espais d’aprenentatge consisteix, bàsicament, en una manera diferent d’organitzar els alumnes, l’espai i els materials per tal de propiciar i construir un lloc d’aprenentatge que sorgeixi espontàniament. En aquests espais el nen és el protagonista i constructor del seu propi aprenentatge. El paper del mestre és secundari i es basa fonamentalment en organitzar i afavorir aquest aprenentatge. Mitjançant aquesta orientació pedagògica volem que els alumnes participin d’una manera més activa, lliure, constructiva i creativa del seu aprenentatge escolar i de creixement com a persona.

A la nostra escola ja treballem fent espais els alumnes d’infantil (el grup dels petits: p3,p4 i p5) des de l’any passat. Aquest any realitzen aquestes activitats quatre tardes a la setmana. Els nens i nenes gaudeixen molt i ja estan molt acostumants a aquesta dinàmica d’activitats, tant que ja són de lliure circulació.

Enguany la primària també pot gaudir dels espais. Els dimarts ho hem fet el grup dels gran (4t, 5è i 6è) de 9.30 a 11.00. I els dimecres ho faran els mitjans (1r, 2n i 3r) a la tarda de 15.00 a 16.30.

Hem dissenyat nou espais: Xerric-xerrac, Laboratori del món, Llum i color, Mini mons, Arquitectes, Avui sóc, Món científic, Cos i veu i CreArt.

Pregunteu-li als vostres fills com s’ho han passat.

Cliqueu per veure l’espai del Xerric-xerrac: espaisxerric

 

4 comentaris

  1. Alfred Sánchez

    Una manera molt bona d´aprendre amb la curiositat del nen, enhorabona , la motivació i la il·lusió es el mes important en aquesta etapa de la vida.

  2. Leire Ortiz

    m’agrada moltisim em sembla una manera super divertida de crear directament de la nostra imaginacio aquesta manera d’aprendre m’encanta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>