Marxem a Emporion o a Empuriae?

El dia vint-i-cinc d’octubre, vam anar a descobrir Empúries i sabeu quina va ser la gran sorpresa? En arribar ens vam trobar dos antics habitants que vivien allà des de feia milers d’anys que ens esperaven amb gran emoció per poder-nos explicar les seves vivències i la seva història.

Aquesta visita ens va ajudar a descobrir els espais de les ciutats grega i romana. Apropar-nos d’una forma diferent dels costums i la vida quotidiana de les societats grega i romana ii a familiaritzar-nos amb alguns dels trets característics de les seves cultures. Com construïen les seves cases els grecs? Què els agradava menjar als romans? Quina vida duia un esclau?

Amb aquestes qüestions que ens van plantejar i a mesura que la visita avançava vam poder donar respostes i ampliant els coneixements previs que ja teníem, gràcies al projecte que estem treballant a l’escola. Tots vam poder comprovar que bonics que eren els mosaics i quines diferències hi havia entre rics i pobres entre moltes altres coses.

En acabar la visita i omplir la panxa vam anar a relaxar-nos una estona jugant a la platja i acabar de gaudir de l’indret tan bonic com és Empúries.