Pla de consum de fruita

Pla de consum de fruita a la nostra escola

Des de ja fa uns anys la nostra escola participa en el pla de consum de fruita impulsat per als Departaments d’Agricultura, Salut i Ensenyament en el marc d’una iniciativa de la Unió Europea.

El pla consisteix a distribuir gratuïtament fruita i verdura fresca a tots els alumnes de l’escola, aproximadament un cop al mes. El dia que hi ha fruita a l’escola NO CAL PORTAR ESMORZAR DE CASA. El pla és per a tothom, i per això es demana no dur altres tipologies d’esmorzar. Amb aquesta iniciativa s’impulsen hàbits saludables de consum de fruita, conèixer varietats de fruita que habitualment no es consumeixen a casa, i aprendre a consumir correctament les diferentes fruites (pelar-les adequadament, rentar-les, etc.).

Els objectius són:

  • Oferir fruita gratuïta en els esmorzars i berenars dins del centre escolar.
  • Informar sobre els beneficis de incrementar el consum de fruites i verdures, i sobre la seva diversitat, característiques, producció, l’estacionalitat, etc.
  • Proposar el consum de fruites com una alternativa excel·lent al consum d’altres aliments amb menys qualitat nutricional.

Es pretén potenciar accions que afavoreixin la salut dels infants, com ara augmentar el consum de fruites i verdures, fruita seca, llegums, aigua i joc actiu. I reduir el consum llaminadures, begudes refrescants, brioxeria i videojocs sedentaris.

Trobareu més informació a:

http://agricultura.gencat.cat/es/ambits/alimentacio/fruites-hortalisses/fruita-escoles/