Excursió a Mas Rumbau.

El passat dia 30 d’octubre els nens i les nenes de cicle inicial vam anar d’excursió al Mas Rumbau. És una granja molt grossa envoltada de bosc. Està a prop de Llafranc. L’estona d’autobús va ser molt curta, i vam haver de caminar una mica fins arribar-hi.

Quan vam arribar les monitores, Cristina i Mireia, ens estaven esperant. Vam entrar en una mena de nau, tota de fusta. Allà ens vam separar en dos grups, els nens de primer i els nens de segon, però al final tots vam passar pels dos tallers.

En un taller vam anar a donar de menjar a diferents animals, els vam poder tocar i fins i tot acaronar. Primer la Cristina ens va presentar una vaca molt gran que menjava farratges. S’ho menjava tot! Després vam visitar dos ases,  dos ponis, conills i per últim les aus, hi havien gallines, oques, galls dindi, ànecs… Vam fer un joc on havíem d’endevinar amb els ulls tancats les verdures que menjava cada animal, però tot en anglès!

Vam aprendre que cada animal menja unes coses diferents, com per exemple: a les gallines els hi agrada moltíssim el raïm, als ànecs l’enciam, als conills les pastanagues i els pebrots… Va ser molt divertit donar-li’s de menjar.

La Cristina ens va deixar entrar a la gàbia dels galls dindi, i agafar una ploma! Ens la vam emportar a casa.

Després d’esmorzar vam fer l’altre taller, ara la Mireia ens va ensenyar diferents plantes aromàtiques, com la menta, la farigola, l’orenga o l’estragó. Ens va repartir un test a cadascú i vam plantar una planta que després vam decorar. Tot això ho vam fer en anglès!

Vam dinar i vam jugar moltíssim!! Després vam fer dos taller més. En un vam visitar el Dolmen de can Mina dels Torrents, però seguint unes pistes. Va ser una mica difícil! En l’altre taller vam jugar a trobar la bandera que havien amagat els companys.

Finalment ens vam acomiadar i vam tornar a l’escola amb l’autobús. Va ser una sortida molt divertida, vam aprendre molt sobre els animals, les plantes i a més a més, en anglès!