“APRENDRE MÉS ENLLÀ DE LES AULES”

Fa un temps que els espais interiors de l’escola es van anar canviant esdevenint espais provocadors d’oportunitats d’aprenentatge, adaptant-se a les noves metodologies emprades.

En aquesta mateixa línia, ja fa un parell d’anys que l’equip de treball d’exteriors, conjuntament amb un grup d’arquitectes, planifica noves propostes per reconvertir els espais exteriors en zones on els infants puguin aprendre més enllà de les aules, convertint d’aquesta manera els espais exteriors en espais molt més renaturalitzats.

” Deixar el quadrat i construir amb vers espais orgànics”

SUMAR PLEGATS PER SEGUIR AVANÇANT!!!

Un dels objectius d’aquest curs, dins del projecte Magnet, és definir la cultura de centre vers la participació de les famílies fent dinàmiques per tal d’aconseguir una vinculació propera i dinàmica apropant famílies i escola.

La importància de sumar plegats per seguir avançant cap a una cultura de centre on les famílies siguin part important del projecte, és vital per créixer.

Imaginar com volem que sigui aquesta participació és una de les primeres dinàmiques que hem fet amb les famílies.

Gràcies per la vostra participació!!!

 

PER UN CURS PLE D’IL·LUSIONS

 

Cal encarar el curs amb respecte, però sobretot amb àims, il·lusió, moltes ganes i amb capacitat d’aprofitar aquelle situacions que ens ajuden a fer avançar el nostre projecte.

CUIDEM-NOS!!!

 

US ESPEREM!!!

Comencem el curs amb incerteses i dubtes, però amb moltes ganes…

I GRANS CANVIS!!!!

BON CURS A TOTHOM!!!

 

A REVEURE!!!

 

Un final de curs diferent, però els més grans de l’escola us mereixeu aquest comiat.

Malgrat aquesta situació hem volgut que fos un dia especial, un dia que de ben segur recordareu durant molt anys.

Us deixem un record del vostre pas per l’escola, esperem que us agradi!!!

 

GRÀCIES PER FORMAR PART DEL NOSTRE CAMÍ!!!

 

 

Per tots els altres nens i nenes que formeu part de la nostra escola també us volem fer arribar el nostre desig:

Que passeu un bon estiu!!!

Ja tenim ganes de retrobar-vos!!!

EL NEN ENAMORAT DE LA LLUNA !!!

Aquest any no s’ha pogut realitzar el “Cantaxics” que havíem de fer al Kursal, no ha estat possible. Però tots els nens i les nenes hem col.laborat amb els nostres dibuixos en l’elaboració d’aquest vídeo. Esperem que us agradi!!!

 

L’AMAZÒNIA CREMA

Aquest curs vam decidir convertir-nos en el “Cos D’Agents de l’escola Sant Ignasi. Vam veure que a l’altra punta del món, l’Amazones estava cremant i vam decidir investigar si les accions que realitzàvem nosaltres aquí  afectaven als focs de l’Amazònia.

Com que érem el Cos d’Agents de l’escola, durant el primer trimestre vam investigar quant paper gastàvem a l’escola per intentar reduir aquest malbaratament.

Seguidament vam estar construint tot l’hort traient les males herbes  i plantant diferents tipus de plantes.

Durant el confinament, vam realitzar un viatge amb una amiga anomenada la Balena Blava que ens va acompanyar  a diferents indrets del món fins arribar a l’Amazònia. Allà ens va explicar tot el que estava passant i ens va animar a intentar buscar solucions per poder evitar aquestes desgràcies ambientals.

Si cliqueu sobre la imatge que hi ha a continuació podeu veure tot allò que hem anat fent durant aquest curs.

 

COMPARTIM: QUÈ HEM APRÈS?

Reflexionar vers el treball fet com escola gràcies a l’acompanyament de la Xarxa de Competències Bàsiques ens ha ajudat a fer créixer el nostre projecte. Seguim avançant cap a la transformació educativa.

Posem paraules al confinament

Repte, aprenentatge, silenci, emoció, confiança… els i les mestres de l’escola posem paraules al confinament i les volem compartir amb vosaltres.

Malgrat el confinament seguim treballant en equip, compartint projectes que ens ajudin a avançar.

US ANIMEU A CONÈIXER LA NOSTRA ESCOLA?

Us obrim les portes de l’escola de forma virtual.

Ens agradaria explicar-vos a tots i a totes el nostre projecte educatiu. Un projecte que posa énfasis en com aprenen els alumnes, seguint una línia d’escola coherent. A través dels caus, els espais i els projectes respectem els interessos i motivacions dels alumnes estimulant així el seu desig d’aprendre, d’aquesta manera donem sentit a l’aprenentatge, potenciem l’autonomia, el treball en equip i la iniciativa personal.

Qualsevol informació que desitgeu o que vulgueu ampliar ho podeu fer trucant al telf. 938787128 o enviant un mail a l’adreça a8020073@xtec.cat .

TENIM GANES DE CONÈIXER-VOS!!!

Per poder fer aquesta visita virtual a la nostra escola només cal que entreu en els enllaços que hi ha a continuació.

 

“LA GESTIÓ DE L’AULA I LA GESTIÓ DEL CURRÍCULUM”

“El dia a dia a l’aula”

 

 

PROJECTE MAGNET

“Un pas més cap a la transformació educativa”

TOT ANIRÀ BÉ!!! PERÒ ARA TOCA SER SOLIDARIS.

 

Aquest Sant Jordi que ningú es quedi sense rosa.

Si necessites ajuda clica aquí i accediràs a un tutorial que t’ajudarà.

Ens pots enviar les teves roses o cors, us prepararem una sorpresa!!!!

Ens ho podeu fer arribar a:

  • @Escola_StIgnasi via Twuiter
  • @escolastignasi via instagram
  • Per correu a a8020073@xtec.cat
  • Els alumnes de l’escola ho podeu fer arribar a la tutora o tutor de cada grup.

Ja en tenim moltes!!!!  ANIMEU-VOS A PARTICIPAR!!!!

 

REPTE SUPERAT!!!! Gràcies a la vostra col.laboració hem fet arribar 5 vídeos amb les vostres creacions!!!!

Us deixem un enllaç amb els vídeos dels vostres dibuixos que anem enviant a Altahia perquè en puguin gaudir tot el personal i els malalts.

 

CINQUÈ VÍDEO     QUART VÍDEO    TERCER VÍDEO      SEGON VÍDEO    PRIMER VÍDEO           

Tot el personal de l’escola us volem fer arribar aquest missatge, perquè “TOT ANIRÀ BÉ!!!”

Agraïm profundament la repercussió que està tenint el nostre vídeo, ho vam fer des del COR!!!

QUI SOM, QUÈ FEM I COM HO FEM?

Avui us presentem el vídeo on expliquem qui som, què fem i com ho fem per tal d’aconseguir que els infants adquireixin valors, habilitats i competències al llarg de tota l’escolaritat.

Ens agradaria explicar-vos a tots i a totes el nostre projecte educatiu. Un projecte que posa énfasis en com aprenen els alumnes i, seguint una línia d’escola coherent, a través dels caus, els espais i els projectes respectem els interessos i motivacions dels alumnes estimulant així el seu desig d’aprendre, d’aquesta manera donem sentit a l’aprenentatge, potenciem l’autonomia, el treball en equip i la iniciativa personal.

El programa Magnet, ens ha ajudat a convertir l’escola en un espai viu d’aprenentatge, oferint la possibilitat de transformar els coneixements que es generen a l’aula en una situació real d’aprenentatge.

En aquest vídeo podem veure com, gràcies a la vinculació amb @althaia, oferim sabers i recursos que enriqueixen i donen sentit al dia a dia dels projectes de l’escola.

JORNADA DE PORTES OBERTES

 

Després de conèixer la decisió del govern referent al tancament de les escoles des del 13 fins al 27 de març, queda anul·lada la JORNADA DE PORTES OBERTES de dissabte matí i dimarts a la tarda,

JA US INFORMAREM DE LA PROPERA DATA!

 

 

 

INVESTIGUEM MANRESA

 

Per finalitzar el nostre projecte “Investiguem Manresa”, els nens i les nenes de 8 anys, presentem i entreguem al regidor de turisme de l’Ajuntament, Joan Calmet, el joc-guia que hem preparat per conèixer Manresa.

El nostre objectiu ha estat conèixer millor la nostra ciutat i fer que altres nens i nenes la puguin descobrir jugant.

Moltes gràcies per la col·laboració!!!

 

 

 

Un objectiu fet realitat!!!! “El misteri de la Doctora Moncunill”

Els pallapupes hem fet realitat un dels objectius que ens havíem plantejat a començament de curs: 

“Ajudar als infants que estan malalts”.

Des de la Fundació Altahia i lleuredosmil ens van proposar col.laborar en l’ambientació de diferents espais de l’escape room “El misteri de la Doctora Moncunill” que servirà per recaptar fons  per a la millora de l’atenció a infants i joves de la Fundació Althaia.

Era un repte que ens va entusiasmar però comportava molta responsabilitat, i ens va portar a fer tot un treball previ de debats, investigació i recerca per poder aconseguir donar forma a allò que ens havien proposat.

Amb la primera visita que vam fer a l’hospital ens va quedar molt clar quines són les coses que no ens agraden d’un hospital i així vam poder formular les nostres propostes de canvi.

Calia consensuar un projecte comú per portar a terme la tasca que ens havien encomanat. El contrast d’opinions, propostes, idees,… aprendre a consensuar, respectar, debatre va ser un dels aspectes més importants d’aquest projecte que hem realitzat.

Una vegada decidit el tema per fer la decoració “LA MEDITERRÀNIA”, calia buscar informació: Com és un bosc mediterrani? I el mar? Quins animals i viuen? Quina vegetació? Com és el fons del mar?…. Tot un treball de recerca que ens va ajudar a aprendre moltes coses de la mediterrània i donar-nos la informació de com havien de ser els decorats que havíem de construir.

Ens vam organitzar en petits grups per anar fent realitat aquest projecte, calia construir els decorats, i el treball cooperatiu tenint en compte les potencialitats de cadascú va ser imprescindible.

Fer l’ambientació per uns espais tan grans!!! No hi estàvem acostumats: mides, proporcionalitat i relacions entre els diferents elements…. i a més a més posar en pràctica totes les nostres habilitats plàstiques i creatives per aconseguir un bon resultat.

Després de dies de recerca, debats, acords i treball en equip ho hem aconseguit: A la planta pediàtrica hem creat un bosc ple d’heures, arbres, esquirols, eriçons… i l’escola de l’hospital i la sala d’espera d’urgències s’han omplert de peixos, posidònia, cavallets de mar, estrelles, corall, un pop i una medusa.

Veure el fruit del nostre treball fet realitat és una gran recompensa!!! Objectiu aconseguit!!!

Sabeu què? La notícia de l’Scape room ha sortit a la premsa i la iniciativa d’Altahia ha estat un èxit!!!!

TV3: Resoldre un misteri amb fins dolidaris: “scape room” en un hospital.

NacióManresa: Sor Lucía, Miriam Ponsa, Nani Roma i Salva Racero posen a prova l’«escape room» de l’hospital Sant Joan de Déu

Regió7: Salut, rialles i misteris a l”escape room’ d’Althaia

Regió7: L”escape room” benèfic de l’Hospital Sant Joan de Déu atrau 500 persones d’arreu de Catalunya

Aquesta activitat és fruit de l’aliança Magnet entre la Fundació Althaia i la nostra escola, que converteix el nostre centre en un espai d’aprenentatge viu i ens ofereix la possibilitat de transformar els coneixements que es generen a l’aula en una situació real i significativa. Treballant de forma conjunta amb la institució, des la vessant científica i social,  els sabers i recursos que ofereix Althaia enriqueixen i donen sentit al dia a dia dels projectes de l’escola.

 

 

A ALTAHIA TENEN UN COTXE ELÈCTRIC?

Els nens i les nenes de la classe dels cotxes elèctrics hem anat a Altahia a veure si era veritat que en tenien un.

Ens han explicat que és veritat, que tenen un cotxe elèctric petit perquè quan hi ha un nen o una nena que està malalt i l’han d’operar, pugui anar al quiròfan jugant i sense tenir por.

Ens han deixat a cadascú de nosaltres conduir aquest cotxe, ha estat molt divertit!!!!

També hem aprofitat per veure l’escola de l’hospital, la sala d’espera i una consulta.

Moltes gràcies al personal d’Altahia per la visita i l’acompanyament.

Si voleu veure més imatges cliqueu aquí

 

Junt@s gaudint del carnestoltes

Aquest curs hem tornat a sortir a la plaça del nostre barri per celebrar junts la festa del Carnestoltes.

Compartir la festa i gaudir d’aquests moments ens ajuda a enfortir els vincles i anar teixint la nostra xarxa.

La festa, amb l’animació d’en Jordi Callau ha estat molt i molt divertida i tots i totes ens ho hem passat molt bé!!!!

Aquí teniu una petita selecció d’imatges.