Dia Escolar de la No-Violència i la Pau . 30 de Gener

Dia Escolar de la No-Violència i la Pau

                      El Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP), conegut també com a Dia Mundial o Internacional de la No-violència i la Pau, fou fundat l’any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal i Vidal, i és una iniciativa difosa internacionalment. Propugna una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau. El seu missatge bàsic diu: “Amor universal, No-violència i Pau. L’Amor universal és millor que l’egoisme, la No-violència és millor que la violència i la Pau és millor que la guerra”. Es practica a escoles de tot el món els dies 30 de gener i propers (coincidint amb l’aniversari de la mort de M. Gandhi). Als països amb calendaris escolars propis de l’hemisferi sud, pot commemorar-se el 30 de març i dies immediats.

A  l’  escola  cvam  sortir  tots  al  pati  a  última  hora  de  la  tarda.  Els  alumnes  d’Educació  Infantil  van  fer  el  símbol  de  la  PAU  asseguts  a  terra  i  la  resta   un  gran  cercle  al  seu  voltant.

Vam  cantar i  escoltar la  cançó  ” El  món  seria  més  bonic “.

                                                 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>