Sortida a la Colònia Güell

Ahir els alumnes de 6è vam anar a la Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló (Baix Llobregat). Destaca per ser una de les colònies més grans del Llobregat, per la seva qualitat arquitectònica i pel fet de ser moguda exclusivament per l’energia del vapor en els seus orígens, en comparació amb les altres colònies, mogudes principalment per l’energia hidràulica.

La Colònia Güell era una colònia industrial que es dedicava a la fabricació de panes i velluts. Començà a construir-se el 1890 per iniciativa de l’empresari Eusebi Güell i Bacigalupi, el qual va transalladar aquí totes les indústries que abans s’ubicaven al Vapor Vell de Sants (Barcelona).

En la seva construcció Antoni Gaudí  va fer l’església de la colònia, en la que també hi van treballar Berenguer, Rubió i Canaleta. L’església, anomenada cripta de Gaudí, ha estat declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO l’any 2005.

A més de la visita, vàrem fer un taller on haviem de crear el nostre propi mosaic tenint en compte les instruccions pertinents dels monitors experts en la matèria..